There was an error in this gadget

Tuesday, August 31, 2010

baju mu baju ku juaaa.....


setiap kali Raya
saya akan menjadi isteri mithali dgn memberi laluan kpd en suami memilih dahulu warna kegemaran utk baju melayunya *afdal ok* ~ da practice ni 4 tahun, alhamdulillah OK!

once he confirmed d color ;)

seterusnya...
kami ada tetamu istimewa pada raya tahun ini iatu si cilik Dania, ya kami akan menyambut Aidilfitri bersama si comel ni. syukur ya Allah!

baju raya Dania - checked!


spt biasa,
saya akan menjadikan D' Rias atau butik2 yg sewaktu dgnnya utk baju pilihan kurung instant saya *ya saya masih tidak pandai membuat tempahan dgn Rizalman, Rizman, Bernard, Zang Toi atau Jimmy Choo *eh ada ke Jimmy Choo buat baju?* hehehe

senang menjadi saya kerana
saya tidak cerewet memilih warna, ikut apa yg hubby ada

saya pakai yg simple, byk beading bole, yg minimum pun boleh ;)

size baju S-M yg sememangnya tersarung cun tanpa perlukan alteration etc *jimat duit*

saya akan pakai baju kurung dlm majlis dan hari tertentu sahaja dan pemakaian baju tersebut mungkin kurang dr 10 kali setahun

saya bekerja di tempat yg tidak memerlukan saya memperagakan baju kurung koleksi saya setiap Jumaat, jadi jimat lagi duit saya ;)

i suka ni but d beading tu satu warna je :(
chiffon jatuh nmpk cantik, lagi cun kalau zaza bole tambah beading tu kasi zasssss!!!!
*tapi sure da x sempat*


en suami suka saya pakai yg ni, so kita tangkap muat ni dulu ok. TQ darling :))

10 comments:

C!kpuanmuda® said...

cantik! kat mane d'rias babe?

The Queen Bee said...

cantik gak butik d rias ekk kat mana tuuu

yanie said...

D Rias is located @ Sacc Mall Shah Alam and Great Eastern Life Mall Ampang

:: LadyVerde + Mr.Doc :: said...

beading the 1st one tue cantik babe ;)

Nana said...

ooooo bestnye!!! I wish I could shop for readymade clothes! I ni kemetot sangat! susah nak cari ready made baju! seeedddiiihhhh!!! cantik sangat all your selection! Nanti tunujuk the whole baju lah! nak tengok!

YusVogue said...

cantik.. the price beb? nak beli yang siap je hehe.. tapi kalau beli pun lepas raya...

CiKaYu said...

cantik lah babe...this yr tak smpt nak visit D'Rias....

yanie said...

nana : u bukan kemetot la u p.e.t.i.t.e mak salleh cakap. comel je kalau kecik ni nk nk cari apa2 smua snng ;) my selection bykkkk but i beli satu je tu yg kt bawah. x nkla splurge baju kurung yg hanya dipakai setahun sekali je ..hehe

yanie said...

yus, price dia so unbelieveable kalau i ckp kt sini. nnti i email u la ok ;) readymade mmg snng :))

yanie said...

ayu : tis yr x sempat, nxt yr bole ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget