There was an error in this gadget

Monday, March 15, 2010

gu-cci


salam peeps!
hows ur weekend? harap smua had fun ok
as for myself mcm biasa je n nothing outstanding pun
cuma, we had visitors @ our homey yesterday
yes a visit from my MIL n SIL with her kids. dtg saje nk berkubang dipool utk menurunkn suhu badan di cuaca yg panas sejak kebelakangan ni.

as usual, my hubby akan menjadi chef n i assistant chef membantu mana yg patut.
juadah disediakan utk tetamu adalah sup ayam+kaki ayam (m not fancy tis) , kerapu grg bercili, kailan tauchu, ikan pekasam grg dan sambal belacan pahit i (blame d belacan ya) mungkin air tangan sye x kena kot

owh biar la apa org nk ckp , tapi mmg dlm kepala otak ni ada byk benda nk story, esp abt personal life, tapi bila difikirkan , i tak mahu pembaca turut bersedih dgn masalah peribadi i or watsoever, u guys dont deserve it, jadi... marilah kita berkongsi cerita yg ceria2 saje dan biarlah cerita peribadiku menjadi rahsia :)

owh! sebenarnya sye suka juga melihat my SIL new arm candy which she got from her GoldCoast recent trip.
sempat i belek2 da pinjam buat pose dpn cermin dan inilah dia....

gucci 'new pelham' rm6,290
cuma...question to the designer? d setback y x buat adjustable long strap yg bole ditransform sbg sling bag
both straps r for shoulder purposes...
same goes with this, ya benar..apa guna 2 straps tu kalau la both for shoulder? sungguh ku tak faham :S

tapi
yg membuatkan i angau lately ni ialah si 'new jackie' bag in guccisimma ni

harga mak datuk rm13,160!
harus tunggu bonus, harus main kutu, harus minta hubby, harus menambung, harus hutang kad kredit..owh! tidak!, harus puasa, harus, blablabla harus beli?!?!?! sape nk bagi? mimpi........

ya, verde, farah,nad...we saw tat fashionista toteing this orange bag in pavi, tapi grey ni pun sexy!!!
why jackie???

it reminds me of my gucci bouvier bag yg telah dicuri, ntah apa cite dia skrg ni?
*sob*sob lap air mata

7 comments:

:: vErde+hAzizi :: said...

babe, i rase its nt dual purpose for shoulder...satu for arm yg smaller arch, satu for shoulder yg detachable sling tue...for big frame like me, i rase yg smaller arch tue confirm tk lepas ketiak i babe...hehehhehe ;p

n yeahhhhhhhh grey is nice too! tp yg orange tue sgt kene ngan minah tue...some ppl pkai orang tak kene...tp that lady sgt chic!

Akak Ratu said...

akak tgk gmbr gucci MIL yanie ni akak dah senyum2 sorang coz itu la yg akak dok vrangans seharian arini... he he... few times dok bukak tutup bukak tutup website gucci tgk tat new pelham... kan per tgk kat pavi tuari nmpk terserlah tul la... dan sohalan yg sama gak bermain2 lam pikiran akak psl apa the other straps tu pendek jer tak bole sling... coz buat masa sekrg ni akak mmg dok cari sling bag for travelling... he he

Fara said...

was that the orange bag? patut la lawa and kita semua drooling...ongkosnya pun dah buat kita ting tong! whatever it is, i support you if you want to get this bag hehehehe! semangat setiakawan la kata kan :)

CiKaYu said...

cantik kan new jackie ni. harga mak datuk...puasa setahun pun lum tentu dapat..uhihhuhuhu

snowiffy said...

verde : babe, mana bole kalau both fr shoulder, hilang la keasliannya n ke multifunctionalnye. smaller arch tu kalau u dpt masukkn ketiak u mmg cun babe n of course u can take ut d detacable strap tu. but wit d detachable strap yg tergantung mcm tikar sulam tu pun cantik. mayb thy purposely create to acessorize d bag kot.

kak ratu : ya, itu bag my SIL punya n bukan MIL, harus i pengsan kalau my MIL ada taste 'new pelham' dia kan oldskol. mmg cun kak but not to my liking la bila da dpt hold d real thing :) sis harus cuba kt butik *wink

fara : wah! baik punya ayat 'semangat setiakawan' u. mmg new jackie tu tu gojes on her but i havent try kt gucci pun, (mungkin cantik but d price tuda mengalahkan Chanel jumbo, sgt x cantikkk ok!!!! *lap air mata*

cikayu : betul ckp u, kalau posa sebulan, setahun or campur puasa2 sunat, lom tentu leh sambar in bag..huhuhu. malaysia boleh!

Akak Ratu said...

yanie, dah baca blk semula... konpem mata kero... hahahaaa... tu la masa dok type entry tu akak dok bayangkan sure your MIL ni still muda bwk the new pelham... mesti rock lg... besttt... he he

snowiffy said...

kak inni : sis, mak mentua sye adalah bertudung labuh! x rock la bwk pelham!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget