There was an error in this gadget

Monday, December 28, 2009

pengakuan c.i.n.t.a


si kecil ini membesar di hadapan mata kami byk kenangan manis dan pahit dikongsi bersama dan penglibatan beliau sedikt sebyk tlh memberi impak dlm kehidupan kami suami isteri :)

terima kasih kpd ibunya yg sudi memberikan kepercayaan kpd kami berdua utk meminjamkam beliau sepenuhnya masa.
owh! kami tidak terus memisahkan dania dgn ibunya iaitu adik kandung saya, dania akan dibawa balik ke singapura pd bila2 masa dikehendaki ibunya dan keluarga juga bole dtg melawat pd bila2 masa, bila cuti sekolah, sye akan menghantarnya balik bertemu keluarga agar dia kenal siapa ayah, ibu, abang, datuk nenek, pacik-macik dan sudara maranya. kata pun 'pinjam' kan? jadi kami tidak berhasrat utk menggantikan hak penjagaan parents trus kpd kami.

jika diizinkan Allah, kami akan tetap menjaga beliau spt anak sendiri dan jika tiada jodoh utk beliau terus tinggal bersama kami pd masa akan datang, kami pasrah dgn ketentuan Illahi.

Apa yg paling penting buat masa ini, kami berdua akan berusaha memberikan kasih syg dan berkongsi rezeki dgn si comel ini. harap dpt doakn agar kami bdua dpt memikul tanggungjwb yg diamanahkan ini. Amin.

8 comments:

Nana said...

hey babes,

Jangan risau my dear. I ada kawan sorang tu try selama 8 tahun. try so many things .. different treatment. Then finally they adopt a little girl. Suddenly dah fully adopt the baby, wife dia mengandung. Maybe Allah nak you share your love with others first kot? who knows.

But be strong my dear. Tiap2 orang ada dugaan dia sendiri. I am sure you will thrive. Janji Redha and jangan dengki. InsyaAllah you will be rewarded. Sometimes benda yang you paling nak tu yang paling besar dugaan you. I think Allah wants to make sure that you REALLY appreciate it when he finally gives it to you.

But who am I to say? I am sure you are very happy now. Enjoy every moment of it dear. May Allah murahkan rezeki you.

Ami said...

yanie,comelnye dania nie!especially last pic tue senyum bukan main :)

~Eila @ Along~ said...

full time mother..hopefully dania memberi lebih sinar dan rezeki....tahniah yanie..comell..

AisYah said...

semoga berbahagia dengan anak ini. All the best.

flowerella said...

all the best and just cherish the moment..

honeylanz said...

comel nye dania ni...

I.Q.W.A said...

ur time will come :)

jane_doe3328 said...

OMG, i do have high respect toward your younger sista!! As a mom of two, I can't imagine myself be apart from my children. Whatelse to different country.

Your sister is a strong heart lady to share her joyness lil pumpkin with you and hubby!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget