There was an error in this gadget

Wednesday, September 9, 2009

problem solved!


after iftar dgn sepinggan mee goreng n teh tarik kat mamak bwh ofis tadi dlm masa 30 min je, pastu i berdesuuuppp drive to klcc. yesszaaa!!! seperti yg disangkakan mmg jln selengang padang bola sepak. keta cuma seketul dua atas jln raya n my travelling cuma mengambil masa 15-20 min utk sampai ke klcc terus dpt parking. syukur n dgn jari berbalut buat muka seposen kesian, i terus ke LV.

langkah kanan bila pintu LV di bukak oleh si jejaka and yesza!!! my fav SA si Rano Karno yg manis tu ada. tersenyum simpul dia dari jauh menyambut kedatangan i sambil menyapa " apa khabar? da buka posa??? " hahaha..udah dek non, kalau la dia tau i sekadar melantak sepinggan maggi semata2 nk kejar masa dan n elak traffic jam kt kl, mau dia gelak. takpe takpe...back to our story sambil mata i sempat men'scan' bag-bag di atas display tu...ayoisshhh!!! sabar cik odah! tahan nafsu tu..tahan! dtg sini nk repair zip je tau! sib baik bulan posa dan byk setan da digari, kalau tak, harus i tergoda n terbawak balik sebijik bag x pun seketul bag charm time ni. tsskk!

ni ha, d zip, apa cite ya Rano??? pernah ke LV ada case mcm ni?!?!! it came to my surprise yg depa never had these type of complaint before, so far xde customer yg complaint or come back with d zipper handle issue, jadi kira case mak ni adalah 1st case n akan dipersembahkan bawa ke meeting beso mereka! cayalah! nk je tanya dia..do u want d pic of my injured finger dgn blood lagi tu? but melampau la pulakkan! ye la...kalau harga bag pun da bole byr down payment keta kecik? apa kes kalau zip bag tu bole melukakan hati tangan seseorang pembeli tegar?!?!?! harus di cari punca dan di atasi segera masalah negara ni! and bila i tanya diaorg kalau la takde case jari dicederakan n simply nk tukar2 handle tu brapa pulak kena bayar..n he replied arnd rm50-60 je..wahat????!?!?!?!!!!!!! murah nye x bebaloi dgn harga bag yg siap tu. isskkk!!! ni camala juga dgn case chanel bila time i dok lepak kt SCOOP wit melanie and chomaine n tetiba kami terperasan yg satu bag tu, charm double C silver da ilang ntah ke mana, bila call balik customer yg antar beg tu utk consignment utk pastikan yg mmg charm tu ada ke masa dia hantar dan jawapanya iya! ada sekali dgn beg but now its gone mayb kerja customer kot yg dtg menggondel curi charm tu kerana takut nk check dgn chanel harganya berapa...nk tau apa jadi????? bila usaha mencari satu kedai tak berhasil, si mel pun call la chanel n jawapanya " yes, u can purchase d charm and we have it in store!" nk tau berapa harganya? rm30 je! wtf!!! issshhhhh..so now terbukti la yg kita termasuklah i yg taksub pada branded stuffs ni adalah di antara insan-insan yg dipermainkan oleh jenama-jenama terkenal ini. its d power of advertising!!!! byk antara kita yg mmg sedia di tipu atau tertipu oleh permainan mereka..tetapi aiman tak kisah! eh, da meleret pulak kak odah ni ya ;)

ok... time tu dtg pulak Mr Alexander Bong, store In-charge (seperti jawatan yg tertera di dalam kad yg dihulurnya, ensem ko!!!) Mr. Manager tot that i came to complaint about d zip, so abisla dia kuarkan beg lain yg ada zip n tunjuk kt mak d different between new n d used bag..aiyoshh!!! ada ke situ plak. masa ni..si Rano da masuk belakang to get the new zip handle for replacement. and i said to mr Alex, Rano is attending me..;) but mmg i suka layanan kedua jejaka ni yg sgt baik and pro. harus recommend pada kawan-kawan to liaise with them dr SA ppuan instead. hahaha

fyi, mamat Rano ni kira 'pakar' la kt LV ni, dia bole buat minor repair n dlm few seconds je zip bag i tlh ditukar, its just so amazing! sgt cepat dan yg paling penting ianya haruslah ori dan FOC...hihihi. tq gentleman n they said" hope to see u again (again tu bukanlah utk komplen or hantar benda rosak but dtg lagi for more purchase..ewahhh)

kuar dari LV i tak pandang kiri kanan..cari escalator trus turun nk pi parking . landmark Top Shop but blame it on Zara psl kedai dia dekat sgt dgn escalator tu je, maka haruslah divert sat utk ballerina pump yg mmg di cari selama ni menggantikan my peep toe ballerina yg dibeli di melbourne 2 tahun lepas yg hampir lunyai. harga zara yg sgt ok utk di letak di kaki. harus berteraweh di rumah saje la nmpknye ;(

ala...Zara aje :)

4 comments:

Niz said...

Hehe! Lucky U dapat FOC replacement. Mau berang kalau kena charge kan? :P So kira dah terubat ke luka di jari? Hehehe. Btw, belum ada yang menang ke permainan teka teki U tu? :P

Kak Inni said...

hahahaaa... enjoy lak akak baca yr story ni... nway zara itu sgt la comel... :drooling

nosa said...

thanks for the info. mine belum lagi rosak..hehe ..kut one day happen mcm nih at least i know wat to do..
beb.. how u keep your gorgeous bags, in the box or you have rack to place it?

rosak ke kalo kita lipat bag tu?? mine is speedy masa beli kat s'pore malas nak minta box so they folded the bag, and now when i tak guna the bag and to save space, i folded the bag and put inside the dust bag..
is that going to ruin the handbag?

-nosa-

snowiffy said...

niz : mmg harus mrk tukar baru n FOC. berkali2 store In charge tu mintak maaf. ye la..darah tu bukan bole gantikan..kan? kan? d quiz still open tau

kak inni : zara itu dalah ciplak design ballerina CHANEL with double C logo. sebijik tau but way cheaper

nosa : darling, u shud at least sumbat stuffin dlm bag tu utk kekal structured. tats wat most SA adviced me to do. x kisah apa jenis bag sekalipun kalau nk dia tahan lama. pastu sumbat dlm dustbag. simple!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget