There was an error in this gadget

Monday, August 3, 2009

nasihat pakar...


-before-
mukaku yg bolat ala-ala cik kiah dan terasa mcm byk sgt benda dlm mulut tu

jika kita kurang keyakinan diri, kini ada pelbagai cara utk mengembalikan keyakinan itu.
salah satu cara dgn pemakaian 'braces' tak kira la yg metal or transparent yg bergantung pd budget n condition gigi anda
. saya pula amat lewat dlm pemakaian braces ini krn pd umur 30+ baru ada kekuatan diri dan kekuatan $ utk byr selepuk kt dentist for the transformation. (untung pd budak2 muda skrg yg ada mak-bapak sponsor utk maintenance diri ya)

and to those yg bercadang nk pakai or sedang pakai dan dah pakai...teruskn usaha anda kerana resultnya adalah amat memuaskn hati kerana saya sudah! anda bagaimana???
kpd yg x perlu pakai n mmg da dilahirkan sempurna tu, bersyukurlah pd yg maha esa dan jagala gigi anda!

-after-
satu gigi atas n bwh dicabut before fixing d braces and d result after 19mths with braces. wallaaa!!! i like my new smile :)

21 comments:

:: || Mrs. Izwan || :: said...

i tingin nak pakai.. tp takut sakit.. sebab ramai my fren kata sakit. my case lak, gigi kecik2 cam gigi tikos.. pastu jarang2.. erkk brace membantu ke? huhuhuhu ..

tp yang pastinya, ramai my fren yg pakai braces, terus kurus pas pakai sebab depa kata sakit nak makan.. hehehehe

xoxo

zailamohamad said...

Salam perkenalan kak..wah dulu montel tapi sekarang makin berseri2 ya;)

Real Woman said...

ada my cousin umur 40 br start pakai braces. Yg buat i teruja tu, dulu badan dia quite berisi but skrg dah sekeping! Dia kata pakai braces susah nk makan. Tu yg buat i nk pakai braces tu! Eheheheh

TweetyPeak said...

hehe.. innocent sungguh gambar yg first tu. dulu pernah gak pakai. time sekolah. dulu pergi klinik gomen.. n owang panggil jaws.. memang sakit la memula.. but then ok.
hehe.

snowiffy said...

MI : yup! ianya adalah ubat mujarab n pantas utk kurus juga. for first few mths mmg sakit gile but once u get used to it, u akan mkn dgn berselera but berat badan mantain n tak naik langsung. cubala!!! u wont regret tau :)

zaila : bukan montel but gomok da. hihi nw ok berat mantain x naik da ;)

Rw : hihihi..teruja ek?!?!??? tak teruja ke tgk i?? hihi but mmg senang babe! cepat berat bdn turun tau. kalah slimming centre. pakai jgn tak pakai babe!

yaNa MaLeK said...

yea btol pakai braces leh kurus..sy pon pakai braces skng ni..xtau la bile nak bukak..tp every month gi dentist tuko kaler2 kt gigi tu cm best je leh pilih..hehehhe tp pastu sakit nak makan..tp btol bile dah bese ok je..

yeah nti cntik cm kak yanie after bukak braces..tp akak lg cntik la

The Queen Bee said...

yup braces is very good utk mencantikkan semula our gigi structure. my sister wani pun pakai masa dia kecik2.

it's never too late to do anything pun kan?

beauty is pain so bear with it jerr. hihihi tak lama nnt result kekal selamanye.

jane_doe3328 said...

hihihi...kembong pipi dulu, skrg dah macam pauh dilayang :)

snowiffy said...

TP: tweety, bukan innocent but skema gile muka dulu. which i mmg mengaku..hihi sakit yg amat masa mula-mula pki cos its irritate yr lips kan spi bleeding

YM: alahai yana, smua org lepas bukak braces akan cantik berseri-seri. mcm dpt aura baru. u tunggu la bila u bukak nnti.

hanis: owh! i ididnt knw wani pun pakai n i admit she's looks prettier bila da besar. a'ah just bare with it utk result yg berkekalan :)

JD: owh kembong mcm ikan kembong ke ikan mas nye pipi tu? hihi

Shopaholic Mama said...

Yanie, true jugak, somehow lepas pakai braces, it does give a person some confidence with a new look.

My son started it since he was 12 yrs old for 3 yrs & he really lost weight too!

mommyct said...

Truely amazing. From innocent to gorgeus lah...

Nadia Dzai said...

my freennnnn pon!, series kurus dah! but tue la.. i macam dah tak perlu pakai.. tapi nak kurus :( ;p

eynda said...

Nampak cun gambar after tu...anak biras eynda pun slim sebab pakai braces....

naza said...

Yanie, u looked so different after the braces..Walla!!
Btw for those yg curious bout braces ni, now ade mcm2 jenis..yg tak nampak pun ade..but it's still not too late..sakit tu in the beginning only..later u'll adapt to it..hehe..saje sebok..teruja bab2 dentistry nih!!

Mrs. Kown said...

i did tapi tak abeskan dengan sempurna. retainer pon campak kat mana dah. and tak kuasa tahan saket everytime dokter ketatkan those things kat gigi tu. =P

tapi tak dinafikan, senyum gerenti menawan, hehehehe

Mrs. Kown said...

owh and due to that besi2, my friends back in mrsm called me:

"hantu gigi"

keji gile. =P

uMmI said...

kak yanie kita xchnge link leh?nak tamya berapa $ kakyanie buat braces tu?kakyanie ada kata ada 3 jenis braces dgn harga yg berlainan, if u dun mind leh bgtau tak harga dia?ummi berminat nak buat, tgh dlm proses mrncari klinik yg sesuai

sya said...

cantik la..teringin jgk nk pki braces but malas and rs dh lmbt la pulak..hehe..

sya(nova)

snowiffy said...

shopamama : is worth waiting tau dear. after this, yr son mesti hensem tau ;)

mommyct : hihi..gorjessss ek..hik hik. tqvm

nad : harus pakai before ur big day tau. after this sure bole masuk girdle tu :)

eynda: mmg suke, tks to d braces!

naza: i agree with u, u can choose from crowing, metal, transparent braces n mcm2 lagi. nw smua da canggih or may..bole rujuk doc yaya for further queries on dentistry ni. me no pakar la..hihi

shila : lor??? away cheq x abiskan? i habiskn but still mayb nkkena pi balik cos alignment mcm da lari skit la. nk cantik punya pasal everynite i tido dgn retainer :) gelaran mcm tu smua da immune da..mak tak kisah janji lawa lepas tu

ummi: mine was 4.5k when i started in jan07 for 18 mths. dia tgk pd structure gigi. better seek and advise frm dentist before u proceed. i buat kt jln gasing pj. pristine dental dr suresh 0377816289. try la.

sya : like hanis said "beauty is pain" but its never too late la dear :)

uMmI said...

tq 4 the info ;)

naza said...

yanie: hehe..br sempat nk baca comment..btw I pun dentist currently doing my specialist training in paediatric...nk advice bley je!! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget