There was an error in this gadget

Wednesday, August 5, 2009

cerita di pagi hari...


pagi yg gloomy, its raining cats and dogs. ada kemalangan otw to office before dsara tol. kesian pd si penunggang motosikal yg 'terjelepuk' tepi highway sambil bersandar di besi jalan. beberapa manusia berhenti dan turun memberikan bantuan. owh! accident rupanya! i pulak x dpt berhentikn kereta krn terlalu laju sewaktu membelok ke selekoh sebelum sampai ke tol. setiap kali hujan, mesti ada accident. pd i..mayb jln licin, mayb dia x berhati-hati, mayb pemandu lain hilang kawalan...mcm2 benda bermain dlm kepala mencari sebab kenapa mamat motor tu jatuh.

ok ni ada berita pagi dr FENDI klcc. the SA Nicholas yg sgt lembut berbudi bahasa called me tdi:-

21660882 : Hello kak Yani, This is from Fendi klcc , Nicholas here.

me : Eh! Hi Nicholas how r u ? Long time no news? u ok ke?

Nicholas : M good kak Yani, how r u and your hubby?

me : m fine but my hubby quarantine himself kt rumah, demam and sore-throat
(baru smlm huBBi mengadu x sihat badan and he seek fr medication frm our doc, jdi haruslah mc hari ini kerna tempreature badan panas-kesian juga melihat ketidak-laratan dia hari ini. )

Nic : M sorry to hear that kak yani is he ok? teruk sgt ke demamnya. takut kan skrg issue H1N1 n bla-bla-bla......

me : ye la nicholas, u guys lagi la ya... kerja kt shopping mall. ramai org u jumpa, keluar masuk butik n bla-bla-bla.... u tak takut ke?

him : takut juga kak, tu la. kita ni SA front ppl x bole la nk pakai mask2 yg mcm doc tu but how i wish FENDI buat satu mask yg ada FENDI signature logo on it! baru la vogue we d SA bole pakai bila attend to customer..(ish..sempat lagi budak ni melawak)

fyi, nicholas ni sgt la peramah dan baik. he's one of my fav SA in designer's boutique but to name a few mcm gucci, lv and fendi, ni ada la yg baik2 mcm species Nicholas ni, mcm si karen n alan at gucci, rano at LV, rita in COACH and byk lagi yg baik but how come ada juga yg ckp SA designer's boutique ni mostly eksen?!?!?!...to tell the truth, i never faced that pun based from my experience when entering those boutique. formulanya mcm ni la..bila kita enter any boutique walaupun tak xde niat nk membeli, jika kita senyum dgn SA ni m pretty sure they will smile back at us and wil hv a cool convesation after that, and kita pulak jgn la dok buat muka skema, menyombong or buat masam seakan-akan kita la boss yg ingin dilayan oleh slave..alamatnya treatment mcm tu la yg akan kita dpt dri SA tersebut. so..eh lari topic lak..

back to our telephone conversation ni..

him : kak actually nk beritahu ni. we have new peek-a-boo which just arrived yesterday, belum display lagi n this is the only piece in m'sia. so tu la..if u or any of ur frens interested pls do let me know ok. this piece came in black lambskin and ada double F logo on inner canvas. These version of peek-a-boo is slightly cheaper- MYR7,720 than the off-white color full lambskin which is MYR8300. So pls do call me for reservation or mayb bole transfer $ to FENDI RBS acc no : 5162394 for booking.

me : i'll try to promote this ya Nicholas and ask my hubby if he's ok with it, thanks for the update laling.

him : ok kak, will sms u shortly d pix ya n ta care kak. tell abg to take a rest n get well soon ya :)

so for those ppl yg suka or eyeing for new arm candy sempena raya ni. pls do ring him up n place ur booking. Nicolas sempat MMS me the pic. tu ha tangan dia sambil bergaya dgn beg tu.
so apa tunggu lagi????? hurry gals!!! pls do visit the boutique utk cuci mata or feel d bag ;)

M waiting fr my huBBi's approval for the next catch...if dia ok with tis , i will take it and if he doesnt agree with it, i pun tak kisah sgt cos mayb bukan rezeki i, or mayb who knows if u guys deserved it!!!

pix received via mms

16 comments:

jane_doe3328 said...

gojes!

Baiti Mustafa said...

lawa!!

anis said...

salam...
akak sama la ng anis..
suka sgat sama si nicholas tue..mmng baik..smpai dah msuk 2handbag anis beli ng dia..punya la peramah..syok ng dia nier...

Real Woman said...

i mmg tak kenan la beg ni fr day one i tgk. Mcm beg tak sudah je. I know u can button up the sides so it look kemas but dah nama pun peek a boo so haruslah biar sides terlondeh kan? Hehe with that amt of money i'll go for gucci new jackie big time!

snowiffy said...

jane/baiti/RW: mmg lawa but...ada butnye ya..me pun kureng skit bag ni psl nmpk cam unfinished. nama pun peek-a-boo kan RW. anyhow mmg ala- kelly hermes n congrats to fendi yg dare to come out with d design n reasonable price!

snowiffy said...

anis : sgt setuju dgn nicholas ni! dia mmg baik n entertaining. i sanggup lepak sana sehari suntuk if borak dgn dia dikeliling bags n bau bags yg menyegarkn..ahaks!

zailamohamad said...

owh..dapat info baru..

snowiffy said...

cik zaila, y la kami x dpt access to ur blog ya? suka berahsia ya???

Betty A. said...

beg ni mmg "peek-a-boo"!! hehehe

zuLLicious! said...

wah!

love the peek-a-boo!
but prefer the watersnake punye. lagi cun.

waNny said...

yup .. i pun selalu dengan Alan kat Gucci tuhs .. sangat best and baik :D hehehehehhe

The Queen Bee said...

niceeeeeee!!! ok tp yg ni kene beratur dulu dlm my wish list. hehe yg pasti chanel kene amek dulu tak kira! huhukkk

snowiffy said...

hanis: xpe...peek-a-boo kata dia bole tunggu. dia x lari ;) chanel harus rembat dulu hihi

Nadia Dzai said...

aaa, jauh lg perjalanan ;p

omey83 said...

hi, 1st time here :)
cantik beg tu,really suits the name, but the price...kalau i pikir 10 kali jugakk..

Nic Fendi said...

trimas anis n kak yani....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget