There was an error in this gadget

Sunday, August 16, 2009

mission completed


seperti yg di'niat'kan...
alarm hp awal pagi tdi da menjerit..tut..tut..tut..tut...tepat 930am. isshh!!! malasnya nk bangun. y la dia bunyi on wkend pulak??? sambil bermalas-malas nk bukak mata..dia bunyi lagi..tut..tut..tut..tut..x berenti..aiyosh! capai hp tgk msg agaknya kot..nope bukan!!! alarm utk beli baju!!!

harusss zasss pagi ni!!! bangun!!!!!!!! aiyoo..kata nk sambar baju kan?? nnt abis lak size i. cerdas yani harus cepat cos butik ni mmg terkenal dgn stock baju yg sgt limited. mayb satu design tu ada la 3-4 helai je. kira ok la cos i tak brapa kisah pakai baju yg org lain bole pakai sama janji jgn terserempak dlm satu majlis..harus i sembunyi bwh meja..hihi

gegar hubby "jom la temankn i tgk baju tu" jom arr!!! dia masih bermalas atas katil n i da berdiri tegak siap tak mandi da gosok gigi utk grab baju yg diidamkn tu.

bila sampai depan butik "baju tu, da melambai-lambai kt display" ala-ala movie confessions of a shopaholic.


apalagi..terus i cuba! yes size M fits my body nicely! kata pun perempuan kan..kan.. jadi, niat nk rembat satu baju dibatalkan krn tlh ternmpk satu color yg sgt la sweet 'pink' and i perasan i look great in that color too, so...harus la sambar keduanya sekali ek *evil grin*

bias kurung bermotifkn flora n fauna yg gorjes is only rm 279 siap beading lagi tau!

siap sudah baju raya hunting n ada few pieces juga yg menjadi idaman but biarlah mereka duduk di butik tu dulu sementara mendapat 'tuan baru' yg bertuah! mungkinkah anda?!?!

yesza! baju raya i da siap n now tinggal hubby je nk cari color kain yg sesuai dgn baju raya i frm his personal tailor si Eddy yg sedia berkhidmat utk negara hantar sample kain dan ukur baju di office hubby. tak payah dia bersusah payah cari kedai den wahab ke atau din bramboi ke atau mana2 butik yg mmg sah-sah akan tolak tempahan dlm waktu yg singkat ni. dan seperti dia yg ada personal tailor, saya rasakn butik ini juga adalah personal tailor saya setiap kali raya ;)

price range baju kurung ready made di D'Rias SACC Mall Shah Alam and Great Eastern Mall Ampang is around RM239-RM800++. murah! (size available xs - xl)

for those yg masih tercari-cari design n cutting yg sesuai or nk tambah stok baju raya, kujungila butik D'Rias yg berdekatan ok ;)

18 comments:

Amelia Khalik said...

Yanie..good buy cantek ok baju tuh and yesss i like baju2 kat drias..mengancam!!

Kak Inni said...

yanie, akak tgk kat widgetlinkwithin entry ni ada entry yanie on MJ stam bag.... aduyaiii yanie, akak pn tak lena tido mlm ni tingatkan itu stam.... black color price sudah naik la yanie.... aduyaiii.... lmbt lg la bole memilikinya :-(

~Eila @ Along~ said...

sis..tq dah dpt tpt nak beli baju raya pas balik umrah nanti..hehe

DaZzlingLilLy said...

cantik ler baju tuh

salha said...

First time bace your blog terus jatuh chenta....huhuu!!

yaNa MaLeK said...

cntik nye bj tu..senang li blju dah siap je kan...kat drias tu bj sume cntik2 tp ade ke size i..xs..me petite je..susah nak cr bj ready made ni..huhuhu

Nadia Dzai said...

murah je kalau dengan beading macam tue. lawa2

miss R.e.p.u.n.z.a.L said...

kak yanie..
canteekkk la..
blan je satu..
hihihih

Ami said...

cantik nyee!!alhamdulillah you dah recover and terus dpt baju raya yer ;)

Real Woman said...

nice one there! Mmg cantik2 baju drias kan. I like too!

:: || Mrs. Izwan || :: said...

owh saya pun suka suka. Selalu gi kat great eastern mall , sunggoh menahan nafsu kalu pegi. Ada je nak rembat!

eynda said...

Yanie....kalau u pegi D'Rias hari sabtu mungkin kita terjumpa dlm butik tu hehe...baju raya eynda pun beli kat D'Rias jugak ;-)

Btw....ahad pun eynda ada kat SACC Mall sebab tukar baju melayu adam...diaorg bagi silap size...& lunch kat situ jugak :-)

pearlEJ said...

beb, awalnya beli... nih yg buat berkobar-kobar nak gi carik baju raya jugak nih.. hahaha....

Shopaholic Mama said...

that's a very sweet suit & reasonably priced with beading lagi! certainly cheaper than in JB!

snowiffy said...

amy : bole rambang mata masuk DRias ni, most baju kt sana sgt gorjes ya!

k inni : bwkn tido dulu, mana tau bangun tido beg ni muncul tepi katil or jadi mcm i, cari je kt preowned shop yg murah frm booutique price. its really worth it

eila : no hal dear! smoga selamat pergi n pulang dr tanah suci ya

yana malek : mayb ur size ada. smallest begin frm XS

nadia : murah n bebaloi kan kan..

lily : yup mmg cantik!

salha : tnks dear. i pun suka follow ur blog

ms repunzal : awk la banja akak satu

ami : tnks dear, syukran jazilan

RW : apa kata u sabar satu. mmg ngam sgt dgn urs cutting ;)

mrs izwan :DRias is still affordable.x lah beso damage u nnti :)

eynda : i went thr on last saturday wit my mom n dania, tu masuk DRias but ati x terpaut langsung dgn baju tu but d bila balik x bole tido pulak lunch kt noodle station, went thr again on sun utk rembat n had lunch at Uncle K kopitiam. x tjumpa u pulak ek

EJ : hihihi..posa lom abis ganti i da royan baju raya. melampau ek. btw mmg harus beli awal cos bila da dkt raya, takut harga dia naik la n stok abis pulak

shopa mama : yes!! jom dtg KL shopping baju raya, u will definitely like it here compared to JB or geylang ;)

eynda said...

Yanie...lorr...nanti eynda sms la my phone number...kot2 keluar terserempak ke hehe....eynda lunch kat de palma...dekat je dgn uncle K kopitiam tu kaannn.... :-)

Ninie said...

babe! i mcm dah tgoda ngan baju u itewwwww...huahhh cam ne ni? sama tak pe ke?hihih

snowiffy said...

eynda : wat a small world ek. nnti i da sihat kita bole kopi-kopian ye :)

nini : alaaa..bole je babe! no hal. suke gak kalo ada followers ni..(gile glam aku ni)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget