There was an error in this gadget

Sunday, July 5, 2009

ribut


jam tepat 3.15am n kami belum mengantuk. tiba2 angin kuat seakan ribut menderu bunyi dr jauh. mlm ni agin mengganas sungguh tak seperti biasa. kenapa? walaahualam.... hanya allah swt yg maha mengetahui. harap2 xde la kuar paper esok atap umah org diterbangkn ribut, pokok tumbang atau org dicederakn angin kencang di muka dpn akhbar...bunyi ribut betul2 menakutkan dan menginsafkan seketika. mcm mana pula bila malaikat yg di arahkn meniup sangkakala menjlnkn tugasnya bila sampai masa??? tak dapat di jangka da diinterpretasi oleh akal yg daif ini.....

"ya allah, aku pinta akan dikau kebaikannya dan kebaikan yg terdpt pdnya dan kebaikan yg dikirimkn bersamanya dan aku berlindung denganmu dari kuburukannya dan kuburukan yg terdpt padanya dan kuburukan yg dikirimkan dengannya"Amin

5 comments:

Abrahyn said...

eh, ada angin ribut ke? tak perasan lak...tapi yg tak blh lupe few months ago...shah alam dilanda ribut...kat area umah i, byk pokok tumbang..

Ms Lola said...

Oh I pun dengar jugak ribut mlm tadi. Tp tak koser nak tgk. (sib baik awning tak tercabut)

yaNa MaLeK said...

alamak..xsedo pon..but i tersedo pon sure takot..

btw i've link ur blog

tq

snowiffy said...

abrahyn : yup few mths ago mmg ribut teruk. bila i balik kerja tu along d way daun besepah2. kecian pd org yg sapu jln..sure letih gile

ms lola n yana: tido itu amatlah nikmat ek..hehehe

Mrs LVoe said...

yea ade dgr time tu, tjaga trus peluk hubby kuat2 (sbenar yea saje nk bmanja hehhe)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget