There was an error in this gadget

Wednesday, March 11, 2009

absolute bargain - MJ


metallic bronze

Walaupun dunia mengalami kelembapan ekonomi yg agak ketara lately, activity shopping harus diteruskn bagi menjana ekonomi negara. Kalaula tiada aktiviti membeli-belah, negara pun takan maju memandangkan aktiviti membeli belah ini penyumbang besar kpd pertumbuhan ekonomi seterus me~rangsangkannya!

Oleh itu, I tetap akan membeli dan pembelian kali ini adalah berpatutan krn tidak berlaku damage yg besar kpd poket selepas I menyelidik pasaran dan harga semasa sesuatu barangan sebelum membuat pembelian serta mengambilkira kata-pelontar commentar dlm blog ini (mungkin kamu di luar sana ada yang berniat baik~memberi nasihat agar I berjimat cermat) agar tidak menyumbang keterlaluan kpd hobby I yang satu ni ~ BAGS!!!

Memang niat awal utk dptkn MJ Resort 08 collection dgn harga yg mungkin dikatakan kurang rational utk h/bags, I felt penjimatan bole dilakukan sekira I dptkan stok yg sama cuma mungkin ketinggalan beberapa musim (nasib baik Malaysia xde 4 musim) utk jenama yg sama dan wang selebihnya dpt disumbangkan kpd tabung gaza atau rumah anak yatim dsb.

My bag hunting begin last 2 weeks n finally I felt in love with these pre-loved MJ patchwork stam in metallic bronze. Its such an absolute bargain dgn condition yang amat memuaskan!!!

Insyallah, from now onwards, I cuba mengajar diri ini berbelanja dgn hemah. Mungkin perasaan own the stuff yang bau kedai atau pengalaman keluar dari butik menjinjing boxes or paperbags frm designers boutique kian P.U.D.A.R mengikut peredaran umurku yg semakin T.U.A ini n i don't mind to purchase my future bags from the pre loved/vintage shops ;)


12 comments:

The Kin'Xp said...

Nice pages!
we like your blogging style and we want to advice your blog.
If you want us to link your blog in our site,
put us in your blogroll and

1.send us your site/blog address;
2.send us a representative image of your blog (if you have one);
3.send us a detailed description of your site.

we would be honored to advice your blog on ours!
anyway, keep on with your great work!



ilinkyoursite staff
"I link your site"

Mrs LVoe said...

congrats sis.. mane nk beli preloved genuine bag? mind to share

snowiffy said...

hi sha, i'll bring u to those places ya.call me kalau u nk gi k :)

Naddy said...

whoahhh yanie, nice catch!!! the colour is nice too ;) cantikkk

Shopaholic Mama said...

Hi Yanie, the bag looks good to me, flawless! The colour bronze is fantastic too!

What you said is true, I dont mind buying a 'last season' bag too if it means saving at least a whopping 30% off the original price.

Nana said...

Beatufiul MJ bag. Memang cantik :D

wah bag ni preloved ke? hmmm pelik, berapa lama they all pakai bag ni? the bag bukan baru keluar ke?

:: vErde+hAzizi :: said...

gorgeousssssssss!!! next outing i wanna belek2 missy MJ k! ;)

Mrs LVoe said...

;-)) thanks a bunch

Fynnaz said...

Yanie,
Its sooo gorjessss! Pst yg satu lg tu still available ker? But my priority more to MC lah. Kang kalo I beli MJ Stam tu sure teringat2 lagi kat MC. So I think better I stick to my wish list dulu.

Hari tu tak sempat nak teman u since my hubby's flight ptg tu gak so nak masak for lunch, packing lah apa lah so tak sempat nak pegi teman. Sorry yek. But lepas send my hubby kat KL Sentral kul 6pm Fin pegi MV sorg2 shopping. Erkkk sempat lah rembat baju n mekap hehe.

Once u dpt TR tu kita dating k and show me the place! =)

p/s: I'm looking for Speedy MC or Alma MC act.

Baiti Mustafa said...

hi yanie...nice Stam!..i also bought mine pre-loved on ebay..

kaler pon lebih kurang, mine is pewter.

anyway, rasa tak cam chain dia tu memberatkan the bag??..but i truly think the chain yg mencantikkan the bag tau..

Nadia Dzai said...

niceeeeee colorrr ;) first time comment ;) hello tuan rumah

lady of leisure said...

aduhai babe, mmg cantek your MJ stam ni. tak pernah lagi tgk this kaler. great choice! i suka tgk org pakai stam tapi untuk diri sendiri rasa mcam tak seswai jer.
tahun depan ajak i pergi kedai beg boleh? hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget