There was an error in this gadget

Friday, September 2, 2011

piiiiraaaaahhhh tart!!!



Selamat Hari Raya semua....

mungkin semua masih dalam mood raya n mood mengattend open houses yg sedang rancak berlaku di minggu cuti pjg ni!

terkejut saya bila terbaca paparan facebook seorang rakan ttg, sukatan pengambilan makanan bila tiba raya..esp bila masuk bab nk makan kuih tart ni!

i mmg agak sensitif ok bila org ckp psl my favourite cookies si 'tart nenas ni' tambah2 lagi kalau bila raya, di suruhnya sukat makan tart ni 5 ketul sehari! omigoddd! manakan bisa dong! bila dah kata favourite cookies, setiap rumah yg i pergi pasti i akan cari n rasa kuih tart nya..so kalau nk suruh diet tart..i rela tak pergi rumah org beraya la mcm tu. uols pulak camne?

okla...meh kita tgk apa yg cuba dikongsinya disini..kalau kamu....harus ke kamu sokong cara pemakanan ni atau..opt to something which is more easy to shed ur fats away???


Eid Mubarak! Eid Health Tips

Love the Pineapple Tarts? Here's a Quick Guide to Decide how many tarts is
Enough for the day while Eid feasting ...

5 Pineapple Tarts = 300 calories

Which means you need to Do Aerobics Exercise for 1 Hour to burn off the energy consumed from the 5 Pineapple tarts!

Alternatively, you can substitute eating a bowl of Lontong ( 2 pieces small sized Lontong + 1 Tahu + Veggies = 400 calories )

Here's the SECRET SLIMMING Tip:
- Add the Lodeh Gravy to the lontong dish for taste but do not finish up the gravy

* Add just enough gravy for the taste - to avoid wastage too*

*That is the Secret to eating & enjoying Lontong dish minus loads of calories & save you from putting on more weight* )

Choose 5 Pineapple Tarts or a Small Bowl of Yummy Lontong dish :))

Then Opt for Plain Water with squeezed Lemon to complete the meal :)

♥ Weight Loss & Nutrition Tips from anonymous, Nutritionist


kan......so rasanya..bole ke??? kalau i laaa....ampun i takan ikut diet2 mcm ni ok. .rasa mmg x lengkap dunia kalau x mkn tart masa raya....jadi...


solution yg paling bagus raya-raya ni utk tidak mengumpul lemak! harus la i standby Bios Life SLim je..minum like 15 min before beraya di rumah rakan n saudara. cuma bwk 2 sachets dlm shaker n drink 2x daily. senangkan! n i still hv my ideal weight even da masuk raya ke-4.... i doubt ramai yg gained 4kgs or lebih plak on d 4th day raya ni...so apa tunggu lagi???? jom get SLim to be SLim ;))



call/pm me
yani
+60122048141
yanihamdan@gmail.com

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget