There was an error in this gadget

Wednesday, June 29, 2011

Attention!!! to new comers


You are welcome to join our team :)

Book you appointment now to see what is "Happy Life Project" all about!

Meet our Mentor PD Shalina Ismail the former Mrs Singapore and Mrs Smile for Mrs Universe 2009 for personal coaching on

Saturday, 2nd July 2011 at 2pm


See ya!

yani
0122048141
yanihamdan@gmail.com


12 comments:

Anonymous said...

ehhh..pelik..apa dah jd...? bukan u ni agent PB? nape jual benda lain plak? hanis haizi dah tak guide u ke? curious jugak kan...

yanie said...

for your info, i buat PB business setahun n i decided not to renew my membership with Hai-O for another year cos ive ventured in new business Bios Life Slim franchise owner. Hanis??? i rest my case...

Anonymous said...

salam yani,
what u said about PB tu its all true.. as u said ramai org tak ada tempat nak mengadu...
I tgk my housemate kesian sgt2 after di gula2 dgn janji manis... actually dia buat loan utk beli kereta utk family... tapi org2 ni mmg kecam suruh dia salur kat perlaburan PB... end of the day... semua mentor lari when she needs help n skrg dia berhempas pulas utk lunaskan pinjaman tersebut n sekrg still jalan kaki pegi keje...
i kesian coz dia bukan org senang n kerja pun kerani jer... harap2 org2 tu sedar lah.. kerana kesenangan mereka diatas derita org lain...

noni

yanie said...

noni, i pity ur fren... Allah maha mengetahui, what goes around comes around.. harap dia bersabar. nanti bole email i to discuss. mana tau i boleh bantu dia insyaAllah :)

terkena... said...

i pun dah terkena gak ngan mentor u tu... skrg dia jadi kaya raya setelah men'papa kedana'kan org lain... apa dia buat pada i biar la i simpan, but most probably sama tactic ngan dia buat kat org lain...

yanie said...

another victim : i got this tru email : thanks for sharing ur experince sudugrapu ;)

salam yanie.

im nooreen..i bace ur blog & noticed ur confession bout changing ur business..& i just want to share my experience..

i penah join jgak business PB & i think kita dibawah org yg sama laa...she pujuk2 desak2 i to join the biz only for her to get the CDM title...dgn janji yg dia berikan dia nk pegi brunei buat xpo kt sana so she need byk..byk..byk stok PB...& i plak mmg tgh cari peluang biz utk cr xtra income so bile she tell me like that & i thought bile dia balik dr brunei i bleh dpt balik duit yg invest tu..but bile dia balik ke sini, she told me that dia dpt around 5-6k so i ingat that was my portion but but bile i mintak i punye bhgn then she said i punye stok PB x terjual kt brunei & dia ader byk lagik downline selain i so susah ler dia nak divide duit tu...to me la kan, y dont she bahagi2 duit tu sorang cket so tidak lah biz partner rasa tertipu..& she said lagi what she can help is to sell my PB kt sini...ok fine.
then i pon nk produk i dijual dgn cpt so senang i nk cr downline i pon cari buyer sendiri...then bile i dh ader buyer i pon ask from her all my stok..& every time jumpa kt kelas she kept tellin me dia pening dh bercampur stok dgn org lain pastu terlupa bwk i punys stok...3 kali janji nk bwk kt kelas 3 kali gak lah she said dia lupa bwk...smpi i terfikir ape la motif dia nih...last2 i went to her house @ TTDI & amek sendiri and thats it tu la last time i met her..
she promote PB bagai nak gila but then she gave me bio-aura which to me benda yg susah nk jual..PB i bleh jual in 2 weeks time abis licin..
itu jelah cite i...all this time i ingat i sorang jer terkena or cara i buat bisnes ni x btol x follow the leader...rupa2 nye it is not my fault...
till then..TQ for listening
bye

Emie Jipang. said...

uihhh.. sy terkejut la dgr cite cite kat sini. uhh tk terkata sy.

org lain susah, die bermewah mewah..

ntah la..

azaalleeaa said...

wow?!

Anonymous said...

Boleh x nak tau cite u dgn Hanis n Hai O... rs nya kita dibawah mentor yg sama n i also decide not to renew my membership due to certain reason.

Anonymous said...

hi, selalu tgk je dari jauh,
belum smpai terjebak dgn business PB, but then kesian betul org2 yang teraniaya, boleh tak revealkan kat org2 yang naif pasal business scam ni?
but then again cuba u all refer to http://aididmuaddib.blogspot.com/ blog, hi ly informative..

Anonymous said...

pls tell sudugarpu, pengalaman sy sama macam dia. sebijik sama.

nirza2020 said...

ee tak sangka ye sis yanie saya baru join n dlm ms 5 hari alhamgulillah tggl dua set korset lg dh dgr mcm ni terus saya pikir banyak kali nak cari business partner sy yang lain takut n tak sanggup nk aniaya kwn sendiri n tanggung susah sedangkan sy konon2nya nnto hidup senang haihhhhh thanx for the info ya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget