There was an error in this gadget

Wednesday, March 23, 2011

Apa ada pada JENAMA?...


parenting is interesting!
to all moms out thr mungkin pernah mengalami incident di mana anak2 kecil pandai potty trained, pandai pooh-pooh n wee-wee sendiri! mesti proud kan! its kinda yeah! anak aku da boleh berdikari*somersault* and of course budget pampers dapat dikurangkan!

yup! one thing i feel proud of dania, she's coming 3rd on April 17th and by now da pandai masuk toilet sendiri! after pee she will washy washy use her left hand.

but one thing for sure

bila da tak pakai pampers...

benda ni akan jadi masalah besar padanya!
LABELS in each pants or baju yg dipakainya

she'll ask for siccors and cut it out! mcm ni!!!



when i asked her " y must u cut it all out, dania?" habis la all the labels....

she simply said "atit" *sakit*.... (maybe rimas kot :)

so ada ke anak2 uols yg bermasalah mcm ni sampaikan habis semua label baju nk diguntingnya!
habis la org tak tau kamu pakai Adam ke? OshKosh, Guess, Ralph Lauren, brand pasar malam...*owh! they're just kids, they know nuts about brands esp designer's one ;) cuma mommy je kekadang terlebih2 kan..kan

issit normal for kids or ini menunjukkan dia berbakat besar menjadi Rizalman atau Christian Dior kelak???
*5 star designers* hukhuk

6 comments:

ceritacherita said...

so far my boys ok. maybe seluar girls je kut yg rasa tak selesa ada label tu, or maybe only for some of the kids. tapi dia pakai panty kan, sure tak rasa the label. tak pela asalkan dia selesa, tapi mmg sayangkan the labels. :)

miSsMawar... said...

as salam,

selalunye jadi silent reader but today baru nk tinggal komen.. hehehe.. i rasekan kalau u rajin u jahit all the label rapat2 kt kain.. kalau tak rajin terpaksa la gunting but maybe tetas the label n simpan.. kalau sayang the label la.. hehehe maybe dia rungsing kot mcm i... ;P

Ibu to AqiF n ImraN said...

hi... i think kids mmg mcm tu...my son 3++ mmg tak suka label2 baju tu semua...dia kata 'geliiii'...so end up i potong mostly label2 baju dia :)

yanie said...

hi babe, untung ur boys x fussy ya. cik dania ni kalau selagi nampak labels selagi tu nk diguntingnya..terkenan tukang gunting masa pregnant kot :)

yanie said...

ms mawar : thx fr droppng by n ur comments r welcome ya. owh! sakit u sama dgn dania la.i amat la malas nk buat kerja menjahit n x pandai jahit pun, maka dgn relanya...kita gunting aje! hehe

yanie said...

hi ibu : yala i rasa dulu time kecik pun i ada penyakit ni. x selesa dgn labels but bila da besar ni nasib baik dia hilang automatic..kalau x naya jugak baju2 i :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget