There was an error in this gadget

Friday, January 21, 2011

Weekend splurge!


Hi peeps!
As promised herewith d pic of my catch over last marathon shopping when hubby decided just to have dinner @ Empire Mall the next day after my spending @ Diva.

Gals will be gals rite, alasan nk ke Diva semula cos I need to collect a ring which i booked yesterday (ala..its just a brass red stone ring) I was contemplated with the size, ya la cuma tinggal XS shud i buy? my heart says "yes i shud"! but as usual bila mata da mula roaming d whole shop, tangan gatal lagi utk menyambar yg lain dgn alasan nak tambah stock terlanjur Diva having massive sales ni!

asalnya nk kutip dia ni je!




I went crazy again by adding 5 more necklace into my shopping basket
(i know its so mengaruts but who can resist the SALE price kan?~ xpe la cos i only shop accessories once a year ;)


ni yg ter-ter ni.....haish!






rantai flinstone ni nampak menariks di mata i ;)
* for me the colorful accessories boleh menaikkan mood bila digayakan w` most of my plain blouses and syria scarves.



keluar from Diva, mata terpandang banner @ Dorothy Perkins upstairs,
Discount 50%!!! owh! rasanya harus zasss ke atas sekejap coz nak cari Harem pants but at the same time my daily pumps pulak telah menunjukkan kesan haus pada tapak. ( yup i got dua pumps yg sama dan dipakai bertukar2 everyday utk tahan lama but i cudnt help it! genap setahun, keduanya telah bocor n tapak haus @ d same time)


Saya sukakan Zara flat pumps but the one i bought last year tidak ada re-production lagi :(
Mana la nk cari pumps yg selesa now n lebih2 lagi murah ya dan yang paling penting boleh fit bahagian kaki yg selebar jalur lebar ni. Yes, i always have problem mencari flat pumps yg sesuai utk masalah kaki ni and so far hanya Zara, Topshop saje yg melepasi SIRIM kaki gajah saya.

well! m a happy bunny cos after mencuba....(walaupun kasut tidak termasuk dlm item sale)

pumps dibawah memenuhi spec kakiku dan harga pun berpatutan untuk dijadikan kasuh belasahan harian

*somersault*


i prefer to wear flats to office kalau xde appointment di luar



luv d beads



bling blings


so girlish look

ok! selesai sudah mengirai di Dorothy Perkins dan hasrat utk beli Harem pants terpaksa dilupakan cos hubby dah bbm bykkkkk kali asking "whr r u n kenapa lamaaaaa sgt"??? oopss!

yes! i was supposed to go Diva and joined him for dinner but end up saya tersasar dari plan A saya. Ampun ya B ;))

Melihatkan paperbag saya yg penuh dgn pumps, hubby terus ajak kami ke atas utk cari shoes for her gf la pulak!...




okla! after pusing2 few shops....he finds that the Lovely Lace pumps adalah yg paling sesuai fr Lil' Dania. Basically d white one boleh dipakai for casual + formal ocassion n d black bole digayakan formal ala-ala flower girl gitu ;)








a decent blouse for her too


p/s : Lovely Lace dikenali sebagai kedai yg menjual teadybear serta potpouri dahulunya. Kini Lovely Lace yg menawarkan pelbagai design baju2 utk kanak-kanak pertama kali dibuka 3 tahun lepas di Alamanda Putrajaya. Cawangannya boleh didapati di seluruh shopping mall dan harga yang ditawarkan amatlah berpatutan. Kualiti jahitan serta design yg menyerupai Party Princess n etc menjadi alternative kepada ibubapa yang ingin berbelanja secara hemah.


2 comments:

Kak Inni said...

haah sabtu tuari akak baru sambar gown at lovely lace baby for hbby niece.... gerammm sgt.... pakkal dah tak der baby girl.... so sepsg jer la + stokin.... sgt2 berhemah.... he he

yanie said...

sis, mmg khayal kalau masuk LL, mcm nk jadikan brand ni wardrobe Dania je. x payah nk pakai other brands cos u can get all under one roof. from casual to formal n price pun reasonable n not too expensive kan :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget