There was an error in this gadget

Thursday, December 30, 2010

My new scandal...



pelakon baru winter Sonata II


Sumpah! m not a soccer fan @ all. Never in my life! Kalau org tgk n kecoh pasal bola, i buat telinga tebal je dgr result n paling x amik tau ialah nama2 players yg terlaly byk utk diingat dari team dalam ataupun luar negara, jadi mak passed je la! Eventho hubby mak gigih menyokong Liverpool @ EPL or watsoever but being me, lantak pi la, dia tgk bola i can seat next to him 90 min by just flipping thru magazine pages or ready story books or main bb. Mayb the opposite attract tu yg buatkan kami serasi sampai kini. Alhamdulillah!

Oppss! entry ni bukan nk ckp pls i or mr hubby but this entry is actually diambil dari blog gf our greatest football team punya gol keeper si KFC aka Mr Apex.

Ya! kenapa tetiba je i sibuk ckp psl bola ni padahal da mengaku bukan kipas susah mati *m not a die hard fan* of these game ;p

Pertama, kerana yala...satu M'sia sibuk tak henggat kecoh gila babas tgk final mlm tadi, so...i gigihkan jugak la dok atas sofa sebelah hubby tgk game ni kt umah! Dlm hati tertanya juga! wat is so great abt this game?? ala! bola je marrrr Malaysia vs Indon bukan apa pun..apa yg best sgt??? xde ensem mana pun player2 tu. (da final game pun i masih x kenal sape player2 Msia. Pathetic kan!

But bila tgk penalty kick yg Indon dpt! Aduh! hati mula berdebar gak! takut jugak gol Malaysia bolos! but yg penting mesti la i tgk tak berkelip gol keeper Msia tu sambil dlm hati berkata "Jaga kau kalau gol Msia bolos!!!" ewahh! mcm beri amaran lak pada si penjaga gol bermuka cina yg tak bersalah tu.

Tup! Tup! tetiba.......TAK GOL!!! fuyooooo!!!! teror siut gol keeper tu jaga! Langsung! tak bocor!

Dr situ la, mak mula skodeng hubby! ckp kt dia "Sape apek tu? terror ek dia jaga gol! " Bole... i panggil dia nama APEK cos mmg 100% muka cina mualaf ok...then hubby trus pandang muka i! Wei! tu melayu la budak melayu! Me tanya dia balik "melayu ke? cina tu? mcm korean? imported player ke? Hubby ckp "tats our boy! Msian Superman la si Khairul!" wat??? pfft...melayu???ko biar betul???..... ok ok..sampai hari ni n masa i buat entry ni la baru i tau dia melayu tulen.
Untuk tu, mak gigihkan google n tup2 ha! terjumpa la link gf Apex ni on one f my fb frens comment..so kalau uols rajin n gile glam, bole la add her n follow cite diaorg kt sini.

Apa2 pun TAHNIAH pd junior team Msia n segelintir senior yg sememangnya vogue habis di padang malam tadi esp si Muslim yg tanduk bola dlm gol sendiri ;P pffft Syabas! game yg cantik!

Okla ..entry dibawah ni i take frm her blog. bukan maksud nk kopipies but PEACE! cite dia buatkan i geli ketiak yg amat n nk share wit those yg nk destressed ok!!!

So enjoy the story ;)

Satu malam tu saya dan My Incik Apex pergi makan ke kedai mamak kat area Kelana Jaya. Seperti biasa kami order makanan dan minuman yang diingini. Tak lama selepas order tu sepinggan nasi pon sampai ke meja kami.

My Incik Apex pon tanya, " ane, ni nasi apa? "

mamak tu pon refer kat resit dia dan cakap. "Nasi goreng cili padi"

Apex: owhh.. ha.. betul lah tu. ok ok

mamak tu pon letak resit tu atas meja dan blah dengan muka sangat lega sebab order yang diambil tidak silap



sedang MIA menikmati nasi gorengnya saya terpandang resit order yang mamak tadi letak atas meja tu. macam ada yang menarik perhatian je..




What?? Nasi Goreng Sillipaty?? Cili padi la! ayooyoo kadawaley~!!


huhuhuh.. Sumpah kelakar n tak dapat dilupakan insiden ni sampai tahun depan!*gelak guling guling*

sekian terima kasih

p/s : teringat zaman mak bercinta monyet dgn pemain bola negeri 9 bebelas tahu dulu. sib baik dia x sefofular KFC ni ,kalau x..harus mak glamer gak nyah! *larik*

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget