There was an error in this gadget

Friday, October 8, 2010

Ah Fatt vs Si Tima


Yuhoo dolls!
bersiaran kita sekali lagi....

semenjak keluarga jadi besar ni, we hv decided to change the current SUVs to MPVs *ting*


Contemplating choosing between these two MPVs

org lain beli ni da lama daaaa....
tapi kami jakunbaru kini nk merasa ;)

need your driving pleasure experience n comments on these two vehicles.

pls help n thanks in advance :)


si Ah Fatt yg gabak!


vs



Si Tima yg sexy


mana satu yg BEST aka tip-top dr segi segala-galanyaaa?....

12 comments:

Ayu said...

sis, i pkai estima dah almost 3yrs..sgt2 selesa utk jln jauh..mula2 we all compare ngan honda odyssey tp estima jauh lbh selesa dgn ruang kaki yg luas..tp kitorg lum pikir utk memiliki alphard sbb still syg ngan estima ni..tp nmpk gabak kan itu alphard tp cntik mcm transformers hidung dia..hehe

Ayu Hashim said...

me to pakai Cik Timah nie.. mmg best.. for jalan jauh mmg save minyak tauu.. sedap aje bawa... bab parking tu mmg payahlah coz dia panjang kan.. but after a while dah senang.. Si Ah Fatt tu mcm bentuk roti Gardenia kan.. heheeee... GO FOR CIK TIMAH YEAHHHH.!!!!

hati pink said...

samalah kita..tgh bertimbangtara gak..tp si tima npk allure and stylo sket kot..hehe

IreneYaya said...

Id u penting body luar, cik Tima. But if u penting body and teringin suasana yg luxurious silalah beli Ah Fatt. But I still prefer drive SUV dari MPV kot, esp yg 3L and above sbb pickup power.

Only Me... said...

Kalau nak puas hati...angkat Alphard, tak kira la yg biasa atau terbaru...Velfire. Amek yg cc besar. Baru syok. Dari KL balik JB...rileks je. Alang-alangkan nak pakai MPV. Amek yg gedabak terus.

The Queen Bee said...

babe amik estima lah better.. alphard tu kalau family u ramai.

yanie said...

ayu : hidung ah fatt yg mcm TRANSFORMERS tu yg buatkan i terpikat *wink* n its plush n spacious too

yanie said...

ayu hashim : si timah mmg sexy but ah fatt nampak macho la plak :)

yanie said...

hati pink : timbangtara kami da over da..alhamdulillah, hopefully pilihan kami TEPAT :)

yanie said...

irene : kalau laaaaaaa ada budget byk mmg la nk SUV! mcm rangerover supercharge ke X6 ke, Audi Q7 ke yg powderful but budget kami adalah biasa2 utk body yg mantap n luxurious feeling tu ;) syukur dgn rezekinya :)

yanie said...

only me : agree wit ur statement but cc besar tu susah skit nk jual balik nnti cos demand ciputss mayb amik yg biasa2 je u. tks

yanie said...

hanis : estima i da try, mcm kecil la plak n headclearance rendah. mmh sexy nmpk dr luar. family i ramai jugak bila balik kg u. hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget