There was an error in this gadget

Saturday, July 24, 2010

makan lagi dan lagi....


helluuuu!!!!
lama juga i tak buat entry makan2 ya....

last weekend we had a great time in JB & Spore, yup! hantar si cheeky Dania back toSUMMER CAMP nope! well actually hantar Dania for a short break with her family. Seronok lihat telatah si kenit tu bila dapat reunite with the bros.. yes! she's d only roses among torns n harus la abang2 nye being so protective towards her.

bila Dania da cuti...yg paling terasa dgn ketiadaan si kenit tu ialah Daddy. Daddy Zai sampai demam2 ok rindukan u n ya..Dania juga demam di sana. pity cutie :(

on the way back from JB, hubby gagahi jugak drive to Medan Ikan Bakar -Umbai/Pernu di Melaka, food....unsatisfactory ok...walapun gerai No. 5 yg kami pilih tu memang la fofular di sana selepas Parameswara. nanti la i tempek gambar ya..tapi mcm tak sampai hati la pulak cos d food presentationnya amatlah menghampakan! tapi....food taste adalah 50-50 but d seafood freshness tu 80%-95% mmg fresh esp udang! rasa kuahnya2 berlauk amat x mencapai quality SIRIM kami,tapi ku gagahi jugak habiskan apa yg da tersaji tu. After makan, haruslah singgah di gerai2 souvenir utk beli tudung saji, belacan, cencaluk dan stok2 yg sebagainya yg hanya terdapat di Melaka. ok itu cerita Melaka

Sekembali ke KL, my LAKI still demam kami masih tak puas hati dan tekak masih terasa nk mkn seafood...mana yg sedap? dlm kepala of course da terlintas Bangan Klang, tak pun Muara tapi...keadaan hubby yg mcm cicak berak kapur tak larat krn demam rindu kat galfren sorg di Spore tu, kami simpan la niat nk makan lebih dari 20km from our place dan dlm kepala cuma ada 2 pilihan terdekat iaitu Shuhaidah dan lain tak bukan

Kayu Manis Bkt Jelutong, Shah Alam

dan "harga hidangan adalah RM95.70 kesemuanya termasuk tax" *sila baca dalam nada JJCM Sarina Redzuan* except d last pix itu :))

niat utk layan sotong goreng tepung di Muara Klang dan Seafood Bagan masih disimpan! harus us-ha hubby nxt weekend ;)

order bermula dgn...

yg besar cincau adalah utk moi n fav drinks mr hubkin is tehOice aje *simple je laki mak*
sayur campur n d best is petai...kencing dua hari pun masih terbau kesegaran petai itu ok!

sotong tepung yg sos dia kurang mengancam, baik la ko pakai sos Thai cam ayam, lagi sedap!
Kayu Manis Special Beancurd
Steam promfet yg sedap, lagi sedap kalau hirup gravy tu masa panas, mau melecur lidah. sumpah! sedap gileeee
semua sedap!!! sampaikn laki mak berpeluh2 layan oooO walaupun tgh demam ;)
tapi selebih lauk, moi yg habiskn....hihi dasar MPSJ aku

5 comments:

I.Q.W.A said...

kesiannya.. sampai demam rindu kan dania..

Hana' Yusuff said...

Lama ke Dania gi summer camp?eh balik kpg? :) xpe, insyaAllah nnt Dania dtg balik kan.

semua tu u all makan ber2? tp badan maintain je..:)

yanie said...

aah la iq..tu muka budak demam tgh layannn

yanie said...

hana : tak lama..mana bole lama2, nanti daddy nangis!

tu la rahsianya..pakai premium beautiful corset, mkn byk pun badan mantain...hehehe ;) u pun apa kurangnya

eynda said...

Laparnya tengok gambar makanan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget