There was an error in this gadget

Wednesday, May 19, 2010

kamu ada JJ card???


meh nak cite skit...
fooh! bepeluh ketiak ni cos baru je balik dr One Utama! *siaran update blog tergendala kerana sering dikacau oleh species alien kt ofis ni*

seperti org lain, i amat kurang peka bila tiba JayaJusco membercard sale. kenapa? (krn tuan punya diri xde JJ card, da lama xpired n x penah renew pun) apa sgt nk beli kt JJ tu* *statement tipu belagak nk mampus

nk dijadikan cite.....

tadi..ya sejak dr rumah, moi da focus dlm otak "lunch time ni, nk skodeng JJ, cari Revlon 12 Hour eyeshadow *Revlon aje ok* kununnya nk tambah existing stok yg dirasakan kurang banyak tamak nafsu tahap naga n kenapa i buat plan ni dr rumah? cos my big boss tarak, dia outstation so....macik nk meronggeng kejap kt JJ (yg difikirkan jauh skit dr ofis)~alasan. huh!

owh! i takan keluar waktu lunch break 1pm - 2pm *bijak* to avoid being caught in bad traffic.

Maka misi bermula pd 2.45pm tadi. I nk keluar, anak boss nk carpool to OU cos tekak dia terasa nk makan benda2 mahal kt sana kot, and being myself~ shopaholics class D , i rather sacrifice my lunch dr miss d stuffs yg i nk.

Ok, masuk parking OU, *masih tak tau yg JJ card started SALE today ok* i mmg sgt blurr *mengaku*

my boss dotter asked me "why d hell there r so many cars n ppl here? diaorg x kerja ke? shopping je, bykknya duit kan they all!!!" now susah nk parking, all car park full, aiyooo how la!

myself pun tefikir benda yg sama, org KL ni kaya sgt ke? x yah kerja? 24/7 lepak kt shopping complex. ....owh! ok...managed to get parking *lega*

i told her, we split ok..she went to new wing n myself to old wing...haiyaakkkk!!!! sampai lobby old wing OMG! apa kebenda ni? adernaline rush trus bila tgk sales board merata slashed up to 70% 30%, 10%..weehoooo!!!! apa lagi...dr nk cari eyeshadow je, moi tersentap la kt Bonia utk cari kasut pi pasar n pi org kawin for my mom. Sorry ya mak for the belated mother's day gift and ur birthday gift which is today 19/5. Happy Birthday Mak!!!! Syukur cos most shoes prices yg RM300+ jadila below RM100. satu penjimatan besar *wink* .

Since d sales mmg utk JJ cardmember, masa nk pi bayar, i terkedu sekejap memikirkan myself mmg x ada card pun, m i entitle fr discount? n *ting* idea datang. when they asked fr my JJ membercard, i told the cashier, sorry, terlupa bawak!, ya, tips shopping, haruslah cari cashier lelaki cos mereka dgn hati mulia, akan membenarkan kaum hawa melakukan crime secara kecil-kecilan ini. yes! approved...percayalah! *tapi kena buat muka cute skit*

Sebenarnya banyak juga benda yg terasa nk capai but time tidak permit me to do so...(harus maximizekan masa lunch itu dgn sebijaknya)

ok...matikan mata dr roaming tgk benda yg bukan2..mission dtg ke OU nk cari Revlon eyeshadow! *gatal! walaupun bole beli kat Watson and Guardian, JJ jugak yg i cari for those! kenapa??? psl harga eyeshadow kt sini paling murah! For the set selling at Watson or Guardian RM49 with 10% discount only, u manage to have it at RM36 je at JJ. *penjimatan lagi* kenapa Revlon n bukan Chanel, Bobbi Brown or Mac? again...sometimes i mmg kedekut taik idung masin..i luv quantity rather than quality bila sampai pada benda2 macam ni, tapi handbag lain citer ok!..ewah! bukan tu, sebenarnya i nk membanyakkan koleksi je ikut nafsu tamak haloba i suka tgk colors. tapi pakainya ntah bila! last months da splurge fr Chanel eyeshadow and tis months ada few lipstick from Mac. ish ish *geleng kepala*

mulanya nk beli 2 palette je, tapi bila sampai dpn Revlon counter tu, mata jadi rambang! ok la, i mengaku yg i mmg tamak dari niat awalnya nak amik 2 sets, i tambah lagi 3 sets! 5 sets~kerja gila! *sebab tu i suka pi shopping sorg2* nobody can stop me n say no to what i want. *evil grin* oopss! while bz picking up the eyeshadows, dtgla si SA ni approached me, "sis, ni baru sis, pointing to Revlon new lipstic collections ColorBurst. A Must Have! cos ada Soft Nude, Blush and Peach (i loike). Out of 6 new colors i took 3! eerkkk! again, i hv problem masa nk membayar, xde JJ card lagi!...mata da mula roaming nk cari mangsa to chip in my purchase la, ha! ting! hehehe tanya kat SA Silky Girl! budak melayu, yes! "adik ada JJ card?" dia senyum ckp ada? yahooo!!! saviour...masalah selesainya dan adik SA tu tersenyum cos dgn mudahnya points masuk fr my RM300 purchase. Rezeki kamu!

Colorbust lipstick : Soft Nude 070, Blush 035 and Peach 075
Colorstay 12 Hour Eye Shadow : 01 Copper Spice, 09 Sterling Rose,14 Nude Elements, 10 Berry Blossom, 18 Azure Mist

belian kasut untuk ibu tidak akan ditayangkn atas sbb peribadi ;)

and there goes my lunch!
nait nk makan Fish & Chips @ Fish & Co *mahal konon* tahan niat la..baik pi jengah JJ dulu

and i ended up splurging almost 500 in just 1 1/2 hr.. hish!!! hamek kau!

my lunch is only telur herba 2 bijik from the teashop which cost me RM2.50....voley???

tats d shopaholic in me ;)

JJ membercard sale starts 19-20 May

7 comments:

Lenny said...

hehehhee.... nice shopping trick.. bley guna jugak next time..

eh... suka suki komen.. i blog hop.. terjumpa ur blog... nice blog u have here!

Anonymous said...

ishhh...ishh..byk benda leh beli kat jusco tau....don't ever look down on jusco...n jgn la terlalu menjadi mangsa brg2 branded...

snowiffy said...

lenny : ya lenny, harus guna trick tu. it really works! tks fr dropping by ;)


anon : i think u got it wrong....i admit, byk benda yg bole didapati di sana n tats y i pick JJ for my REVLON eyeshadow after comparing with few stores.. JJ mmg berbaloi ;) m not into high-end band so much. bole aje mix n match. janji selesa & lawa!

Anonymous said...

true..mmg betul apa u cakap, we can mix n match...branded items are nice to have...but sometimes the $$$$ you paid is not worth the item you get...we just pay for the brand...

anyway..love reding ur blog...sila la blog selalu2 yea..barula best everytime bukak blog u ada new story..=)

snowiffy said...

insyallah, ada lebih masa..i akan blog more k. tis oso happen to most of my handbags purchased. ada yg i beli baru n ada yg pre-owned je, janji condition lawa n harga lebih murah *ada org x pandang preowned stuff* but myself...hehehe suka sgt! y pay more kan when u can hv less?

cikayu said...

kelakar lah u ni yanie..mmg sempoi...nice tricks. revlon eyeshadow tu mmg best..cantik2 kan kaler dia..

snowiffy said...

cikayu : me..kalau dlm bab shoppin mmg sempoi. apa juga skills yg ada, akan i keluarkn..hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget