There was an error in this gadget

Tuesday, December 29, 2009

a nite in jb


salam peeps!
agak lama juga i tak buat entry makan2 ek...

gambar yg da lama diperam ni diambil pd aidiladha lepas
kami ke jb/spore spt biasa utk raya takan nk ke zoo negara plak

bila time makn mulalah tekak ni gatal nk cari Thai food.
The last time we came here was on fasting month, dan disbbkan pandai sgt x buat booking, bila rombongan cik kiah da tiba dpn pintu nk bagi salam....
jawapannya...sorry its fully booked! hampeh je! kitaorg bla n went toi Seafood Sg Danga mahal nak mampus

bulan berganti bulan tapi Tera Thai tetap dihati bila balik ke JB dan kali ni kami gamble sekali lagi meredah tanpa buat booking. *wink* syukur langkah kanan...melambak-lambak seats available bole main kejar-kejar lagi

btw byk sgt nak dicerita tapi malas, so i let the pictures do the storytelling ok.

lepas mkn kami tawaf Danga Bay. being a JBrean konon, ni la first time dpt amik gambar real kt Danga Bay tu. *jakun*

so here we are @

map utk kesana dr JB town

bangunan/ rumah lama yg tlh ditransformasikan kepada fine dining restaurant
courtesy 'google'

nite view sgt mengerunkan ..eeerrrryyyy
dgn spotlight bagai barulah happening!

dikawasan parking disediakn gazebo besar.
bole mkn diluar tapi rasanya byk nyamuk kot
cosy abis dgn langsir dia tu melambai2 bila ditiup angin

assalamualaikummm...kami dtg nk mkn

entrance dekor cantik! teratai ke ni?

ada pokok teratai...barulah nampak real sey!

ada juga bench disediakan di entrance utk camwhore mcm sye.
*prasan tak, cuma satu kasut je yg i akan lenjan bila balik jb/spore*
itulah wedges lewre yg sgt selesa buat takat ni

didalamnya terdapat byk ruang makan dan pelbagai dekorasi meja yg berlainan terdiri dari kayu jati, sgt cosy dan terasa seperti menikmati hidangan di dalam rumah sendiri

dekor ceiling yg memikat hati saya

teratai candle holder dan loceng yg bermotifkan gajah yg dibawa khas dr Thailand

pinggan yg cantik. kalau terpecah, jenuh nk cari yg serupa gini kt kl. mungkin dr sana juga

gelas still water pun cantik

menu yg dihiasi daun teratai kering beraneka warna. cantik sgt rasa nk masuk beg je but besar sgt!.
amelia apa lagi, tiru la fr u r scrapwork???

glass plainwater lagi cantik dr glass fr juices

spicy tomyam. sedap!

green curry chicken

kailan belacan

daging merah kot

mix seafood grill

amoy Thai yg sgt rajin melayan, sampaikan tumpah2 air kt atas my sister pants.kecoh la lu


ha! cosy kan..bole landing2 lagi atas daybed tu

ok la..last pose by d camwhores before balik

bila perut dah kenyang, haruslah cari activiti utk membakar lemak badan dan

semestinya tawaf ke sini.....

sampai di Danga Bay
ada cruise service
owh! boleh fine dining atas yatch ni tau.package rate..ntah brapa la lupa pulak
nak juga amik pix dalam kesamaran malam. cantik kan background?
pelbagai trishaw disediakan utk beriadah
malam tu pulak ada la marching band ni, dgr lagu mcm lagu iringan ke 'nirvana' je bunyinya. tskkk...
cho-cho train/bus watever they called it
ha! tu dia...dlm diam2 rupanya my dad peminat liveband
cun sey awek singer tu
layan open air livenband dgn teh tarik je. red wine tak main lar!
my mom yg 'kureng' layan liveband dah lama ke lalaland
malam yg tenang...tiada hujan tiada ribut. overall mmg ok la sekali sekala outing mcm ni. i like!

2 comments:

eynda said...

Bestnya jalan2 kat johor...eynda teringin nak pegi Danga Bay tu...

snowiffy said...

pergi la enyda, mcm2 ada kt sana. m pretty sure ur kids will like it ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget