There was an error in this gadget

Thursday, October 8, 2009

my beauty regime


ewahh tajuk tanak kalah!

bukan apa, selalunya i ni sgt simple dlm memantain kulit muka n only pakai Fair & Lovely terbocor rahsiaku, tak pun Olay Total effects 7 in 1 n bedak baby Johnson tu je as makeup based.

kalau rajin i make up la muka ni skit2, pakai eye-shadow,blusher n bagai dan bila masa nk bersihkan make-up i amik jalan yg saaangatttt mudah iaitu wipe je dengan menggunakan cotton + Dior Refreshing Cleansing Water for face and eyes (2 in 1) atau lebih MURAH dgn ni

cotton +
AloeVera TAWAS

yang sangat cepat menanggalkan make-up termasuklah si mascara yang degil, tetapi bila usia da mula meningkat dan tanda-tanda ketuaan telah kelihatan, tetiba je terasa yg kulit muka ni perlulah diberikan perhatian dan dibelai!

memang agak kejakunan dan kelawakan jika diberitahu yg i x penah kenal apa itu 'facial' dan tak pernah ke saloon, spa atau beauty centre semata nak men'facial' muka yang tak seberapa ni.

again..maybe I got no guts n I doubt my muka ni akan jadi teruk jika terkena sentuhan tangan yg bukan muhrim...cewahhh. sgt conservative ok!

dengan itu, pada tahun ni i berazam memulakan langkah penjagaan muka (belum terlambat lagi) dengan menggunakan pro-duk yg bercampur aduk seperti di bawah ini

still gunakan facial cleanser yg murah dan boleh dipercayai!

Nivea Visage Sparkling White Whitening Scrub 100g / 3.53 oz
Nivea Visage Sparkling White Whitening Scrub gently cleanses and removes impurities without stripping the skin’s moisture for supple and radiant complexion. It contains perfectly round exfoliating microbeads to gently remove dead skin cells for soft and smoother skin.

It contains:
* white crystallite essence – designed to bring out your skin’s inner glow and make it sparkle.
* liquorice extract - natural ingredient proven to reduce the production of melanin and help lighten your skin tone.
* dioic acid - state-of-the-art active whitening ingredient that works to prevent brown spots and reduce uneven pigmentation within the deeper layers of skin.


Nivea Visage Sparkling White Whitening Foam 100g / 3.53 oz
Nivea Visage Sparkling White Whitening Foam gently cleanses and removes impurities without stripping the skin’s moisture for supple and radiant complexion.

It contains:
* white crystallite essence – designed to bring out your skin’s inner glow and make it sparkle.
* liquorice extract - natural ingredient proven to reduce the production of melanin and help lighten your skin tone.
* dioic acid - state-of-the-art active whitening ingredient that works to prevent brown spots and reduce uneven pigmentation within the deeper layers of skin.

i tidak menggunakan toner kerana till now i dunno which toner yg sesuai dgn kulit muka ni :( dulu pernah cuba nivea..sejuk jugak

facial mask???
or masker (jauh sekali) mayb setahun sekali ada la...bedak sejuk??? ada beli but x penah pakai, sampai dah mengecil bebola bedak tu :)

eye creme???
pun bertukar ganti..kejap olay, kejap L'oreal n now jarang sgt pakai, sebab tu ada 'panda eyes'

selepas mencuci muka...

serum ini disapu sekitar kulit muka sebagai based sebelum menyapu day/ night creme
dan katanya...

This advanced treatment promotes clarity of skin,Reduces dark spots & fine lines,Slows down synthesis of melanin,Fights against external factors, stress & ageing to minimize hyperpigmentation,Protects capillary walls & purifies skin,


siang hari sebelum ke kerja atau keluar dan utk melindungi kulit muka dari sinaran UV
sapukan...
Slows synthesis of melanin to prevent formation of dark spots,Fights against factors that lead to hyper-pigmentation,Boosts blood & lymphatic drainage,Protects skin from damage of pollution of UV rays.

malamnya selepas mencuci muka dan sebelum tidur.
sapukan....


A fresh, comforting cream which not only soothes, revitalises and moisturises but helps to repair skin effected by UV exposure and stress, slow down excess pigment production and detoxify. Come morning the skin looks brighter, more radiant and the features look better defined and more rested.


ataupun untuk cara mudah dan lebih murah dann berkesan cubalah ini....
The innovation introduced in this cosmetic is the finely milled pink tourmaline gemstones. This are extracted from precious gems pearls, diamonds and gold. This is for improved circulation which aims to have a more rosy white complexion. It also contains “pro radiance complex” which is composed of lactic and glycolic acids. The purpose of this is for exfoliation like having a diamond peel which extracts dead skin cells. The result is more radiant renewed skin. Other whitening skin creams whiten your skin but in a yellowish white skin tone. L’Oreal’s promise is different and enhances it skin deep.

Regarding the smell, L’Oreal has consistently offered face creams which are almost scent-free. This has a minimal floral sweet scent but definitely pleasing.

The face cream has nice effect on skin. No stinging effect that I experienced right after several days. It also does not contain harsh alcohol contents which you can feel the moment you apply it on your skin. The experience I had is really pleasing both to my skin and my complexion. When you get up in the morning after your midnight application, you can see your skin directly from the mirror that it is more refined and the whitening effect is visible in as short as 4 weeks. The effect does not coat you with a pale effect on the skin but rather a more luminous complexion and very natural because it is rosy white.

I would say this is the perfect face cream for your whitening desires. It is a bit expensive though but surely you will reap the intended results your deserve - by altera

all pix and review by google

cubalah tips ini dan pastinya anda akan dapat melihat kesan positif ke atas kulit anda dalam masa beberapa minggu sahaja :)

10 comments:

eynda said...

Yang murah tak semestinyer tak bagus kan :-)

ERMAYUM said...

Salam - wa da panjang entry da takda sarang labah2...:)

dior cleasing water is good kan - i guna as toner belasah ja-- but bila balik keje dah lewat malas nak sapu muka i guna la as make up removal - n tidur and keajaiban berlaku jerawat tak tumbuh - without it tak basuh muka jerawat pasti tumbuh- and if u pernah guna sk11 miracle water - i rasa cam effect dia atas muka almost the same as effect miracle water- nampak more serene, and refined -

delour said...

thanks sis..tips itu sgt mmbantu..=D kulit muka sis sgt cantekk..

Baiti Mustafa said...

hai..untung la guna drugstore brand jek kulit bleh cantek! bleh jimat banyak duit utk spend ke benda lain (or simpan..hehe)

DaZzlingLilLy said...

i pun pakai clarins tu sis..mmg bagus la produk2 clarins nih..

dialicious said...

wah.,.bagusnye tips2 u..patutla ur skin flawless aje

Hana Yusuff said...

masa jumpa hari tu mmg kulit u cantik.

Kita jumpa malam raya kat PKNS:)

E.L.L.Y.N said...

u ada dpt invitations dr clarins x kat klcc? functions dia ari jumaat...i ada dpt tp x tau nk g ke tak

snowiffy said...

eynda : betul u ..less is more.mmg berbaloi!!

ermayam : yup itu dior mmg best, but u try la TAWAS tu. for me TAWAS tu d most BEST cleansing n toner i penah guna. sejuk je lepas guna, jerawat tak naik, muka kilat n berseri2 lepas tu n bila bangun pagi nmpk cerah je...yg paling best! ianya sgt murah :) SKII i x penah cuba

delour : sharing is caring. muka ni biasa2 je. sedang-sedang je maintenance dia..alhamdulillah

baiti : kulit muka ni faham keadaan ekonomi tuan badan kot..hihi mmg berbaloi u :)

dazlily : sis pun baru nk bjinak2 dgn clarins ni, tu pun bila SA tu approach n introduced me d product time beli makeup frm her counter

dialicious : flawless ek? but x la se flawless n fair mcm kulit gebu u tu :) i jeles tau


hana : hi hana,tu la ek, i cuba la mengoogle nama u but x jumpa, its gd to c u here. tq dear, u pun fair pe, gebu je kulit time i nmpk tuari. natural beauty tu

ellyn : i xdpt pun, mayb bcoz i bukan VIP customer kot, i beli product tu pun di merata2 tmpt..hihi

Anonymous said...

kat ner nak cari tawas tu...nak cuba le...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget