There was an error in this gadget

Monday, July 20, 2009

iklan


ini ada pesanan to peeps yg sgt prihatin d luar sana (sedara-mara, akak, abg, kwn2, jiran, adik ipar, laki, bini tok nenek n segala) yg rajin sgt mcm takde kerja lain nk compare/ skodeng blog i n menyampaikn pd si dia yg i dok copy/ imitate/ shadow or whatsoever tu....

"sila tgk all date stated in attached pix on my entry! i got no time to buat kerja bodoh or follow/copy mana-mana blog entry! MAYBE ADA yg i copy or refer tu pun i did link n credit to bla bla bla ok)

for my entry yg tiba2 wujud dan terlink dgn mana entry blogger lain itu adalah secara kebetulan krn i mmg suka ambil gambar ttp malas nk update entry so...ada di antara entry bergambar i yg mmg back-dated gile2 tetapi baru diupdate masa ni dan secara kebetulan sama la dgn si blogger lain

ada juga entry yg secara tidak sengaja dimasukkan sewaktu sesuatu isu sibuk diperkatakn oleh blogger lain. dan ianya terjadi secara kebetulan dan byk org menyalahtafsirkan entry di blog ini
i think u ppl have problem to interpret my entry in my own blog!! ingin ditekankan lagi yg ianya takde kena mengena/ copy or nak ambil kesempatan ke atas sesiapa pun

i juga tidak mengambil sebarang 'keuntungan'!!!! seperti blogger penjual2 beg yg lain di dlm blog kerana pd pendapat i, hobby/ info seperti itu haruslah dikongsi bersama dan tak luak pun rezeki kita kalau berkongsi krn itu tandanya kita seronok dan ingin semua penggemar merasainya. ialah... kalau kita dpt tau source bag murah dan ori, tak ke patut kita kongsi2 dr berdiam diri semata-mata nk menjaga line or status kita???.....

perumpaan mcm ni la ya...

"takan la kita mkn ice-cream baskin robin/walls etc, org lain x bole mkn ice cream gak? walaupun org tu berkemampuan...

"takan kita makan steak, org lain x bole mkn steak?"

"takan kita pakai fendi/LVdior/chanel/gucci/prada or watsoever, org lain x bole pakai sama?"

"takan la kita dok view copy ILvoeLV intro blog sedangkan dia pun copy ayat-ayat blog tu pun dr my link, org lain x bole copy pulak?" infact mamat tu tak melatah pun dlm blog dia bila awk ciplak n trim ayat dia! adabetul tak? krn apa? krn dia sgt cool la n xde penyakit hickup....

takan la smua yg u buat atau u ada, org lain x bole ada sama???.....adoiii!!!

think abt it la get a life!!! or at least think about ayat ni 'sharing is caring' yg pernah diluahkn satu masa dulu. sob*sob* awat aku emo sgt ni???

dunia n kehidupan adalah benda yg sgt subjective so....u gotta deal with it guys!!!

5 comments:

Kak Inni said...

Hi yanie, akak setuju sgt ngan yr entry ni coz these few days akak and my blogger besfren pun ada terfikir gak hal2 yg sama yg yanie burst out ni.... watever it is sabar ya, kdg2 ppl dont understand and terus jump to conclusion.... pd akak tat person shld be thankful, some ppl might copy just because she look at the person as an idol, and tend to fond to whatever she or he might say.... and sepatutnya he/she shld be grateful or bangga coz ada 'pengikut' kan.... ni lain lak ya penerimaannya.... nway just sabar dear.... btw my blogger besfren name ayu ngan mimie suh akak kimsalam kat yanie and they said they like yr entry ni coz seolah2 menyampaikan apa yg dorang rasa jugak.... heheheee.... dorang nak komen tp ntah kenapa tak bole lak.... co block kot.... hihihi.... take care dear!!

Real Woman said...

beb sabar je lah..org2 ni mmg terlampau free agaknya nak compare2blog org. suka hati lah org nk buat apa dgn blog sendiri. and there's no such thing as copy mengcopy coz semua org pun must hv gotten their inspiration from somewhere!

snowiffy said...

kak inni : tks fr ur understanding. some ppl they just cudnt tolerate others..susah nk explain! xpe la ..kita sabar je n tgk sape copy sape? kim salam ur frens ok :)

snowiffy said...

RW : i agree with u babe. apa nk buat??? inspiration frm smwhr ek? dia sumber inspirasiku..mcm iklan pulak da..hihi

eynda said...

Eynda suka part yg perumpamaan tu...sokong 100%....takkan kita je boleh citer sesuatu benda kan...orang lain kat dunia ni pun maybe share perkara yg sama....pengalaman yg sama....sedangkan manusia pun ada seiras kita ...inikan pulak entry dlm blog hehe....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget