There was an error in this gadget

Tuesday, June 30, 2009

cheng ho chinese muslim restaurant


first time dine-in @ cheng ho, wangsa maju after craving for so long. finally, my other half agreed to drive all way from SA to fullfill my dream nk rasa 'baby octopus' yg di blogkn verde n ninie n many bloggers (mmg sedap)~ so bila da dpt mkn, da tak kempunan lagi da n kalau x pergi lagi pun da tak kisah da ;)

thx to ninie fr giving me the direction utk ke sana, pusing2 abis, n masa sampai tu, studio cafe kt sebelah ceng ho baru buat grand launching~ sgt meriah ok but i x sempat nk jdi paparazzi coz perut da keroncong gila. food yg ada mmg menyelerakan n rasanya semua i nk order (pelahap sungguhkan) but ini je yg kami larat makan berdua...really bog portion x larat sey! so end up bungkus je selebihnya bwk balik...walaupun kami berdua ni good eater, mmg fd kt cheng ho ni besar sgt fr asian stomach. hehehe...


saje amik shot ni nk zoom pix baby octopus yg buncit tu. yummy!

black pepper beef

nasi grg belacan

sup apa ntah, tapi sedap sgt

fried crab with salted egg- lebih sedap juka ditukar dgn sof shell crab

6 comments:

- h A r h A r h A r - said...

:) hi salam perkenalan. blog ini best. banyak2 info2 berguna dan menarik. kunjungi blog saya juga ya

Ninie said...

wahhh bagus2 dah try, so how babe? brape bintang? senang tak carik tempat? sorila kalau u susah carik hihi

=MissRynn= said...

cheng ho chinese muslim restaurant
---> br pergi last weekend.. lauk dia superB.. yg paling best sotong goreng butter.. meleleh bila teringat.. :)

Abrahyn said...

huaaaa...im craving for that baby octopus gak...tapi mr jon tak reti nak pi wangsa maju tuh...i lagi la buta jalan...masuk batu belah batu bertangkup la jawapnyer!!

:: vErde+hAzizi :: said...

sedap nak mamp*s kan baby octopus tueeeeeeeee!!!
arghhhh nak pegi lagie skali la

snowiffy said...

har : tks n enjoy reading ya :)

ninie : i beri 4.5 star psl ada byk lagi tpt chinese muslim fd yg best2 kt kl ni ;)

misryn : if umah i dkt, mau i layan CH ni tetiap ari :) stg grg butter tu nxt visit ya

haida : per kat pki garmin je ke sana ..x sesat punya!

verde : mmg sdap nk *tut*. cute sgtla baby octopus tu cam x spai ati nk telan sob*sob

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget