There was an error in this gadget

Thursday, September 29, 2011

lets talk about neighbour..*goss...ssyyyy!!!*



jom gossip nak??? sok...sek...sok...sek...

"ko tau, milah baru beli kerusi baru? LORENZO lagi!"

si pah tu tuko keta baru ko!" beemer 10 seriess! ko ado???

uisshhh! byk betul hembag si enot tu kan? mana dia dpt duit?"

pernah tak cerita2 di atas bermain di telinga anda yg di sampaikn jiran2 di zaman cyber ni?

so far... it never happen to me kt SINI... (m talking abt my neighbourhood) or maybe m too busy to ambil tahu, but sumpah! so far mmg xde yg nk gossip cara lama mcmtu! *baik layan ipad!

one thing i LOVE about being penghuni at my neighbourhood ni adalah....
semangat kekampungan kejiranan-nya! tak kira la raya ke? kenduri kawin ke? cukur jambul ke? besday ke? gotong royong ke? pasti ramai akan volunteerly participate ok ;))

no matter how busy we are! nama kita PASTI tersenarai dlm jemputan2 jiran tetangga yg disayangi. tak kira la di blok A ke..B ke atau C atau di semi-D tu. ya! majoriti jiran i adalah melayu dan suasana beraya seperti di kampung masih dapat dirasakan di kawasan kami.

jemputan open house raya tak putus2, cuma terkadang rasa malu juga krn tak dapat memenuhi setiap undangan mereka atas sbb tertentu... atau x pernah jemput mereka open house kt rumah sendiri huhuhu


ok la..nak bukit I ada jiran terbaik! yg pantang nmpk camera! yg sporting!

enjoy d picturessss ya ;)

cam-whoring is A-MUST bila semua berjumpa!


gambar sekolah! berdiri tegak2

gambar tertib ala2 wanita BAKTI (bekas isteri2 menteri) pffttt!

kat meja makan pun sempatsss ok

gambo studio kiranya!

gambar lagi!

kan...muka yg sama ajeeee

dan yg mmg kaki posing!

tu dia..ni upload camera sorg aje tak termasuk yg lain2..ntah brpa ratus gambar org2 yg sama huhu

director said roll! action....kan dia action betul2...sporting kan!

juadah mesti yummy! bawak perut aje ;)


setahun berlalu...syawal dtg lagi!
nak ikutkan..semua dlm gambar ni akan buat open house every year!
just imagine..muka2 yg sama dlm rumah2 berlainan..dlm setiap gambar omg! hahaha

smua sporting! pantang nmpk camera..x sempat pandang camera, janji senyum!

studio photo lagi ;D

yeah! cepat pose charlie's angel!

tgh makan sanggup berenti kejap!

lagi...dan lagiii....

kan i ckp...selagi x habis raya..selagi tu la muka2 yg sama je ni

muka dia lagi!

and last but not least.... sambil mkn sambil tapau! ni la semangat kejiranan yg jitu! i like!
timacih tuan rumah ;)

apa2 pun I mmg sayangkan jiran I dan insyallah jika diizinkanNya, I ingin tua bersama-sama mereka!

I LOVE U JIRAN!

ada ke kerajaan buat JIRAN DAY SE-MELAYA utk menghargai setiap jiran2 yg berhemah seperti mereka???....harap2 proposal ini diterima oleh PM ya *ewahhh!

kamu ada???


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget