There was an error in this gadget

Friday, August 12, 2011

Rumahku..Syurgaku...


hi peeps... assalamualaikum & good afternoon!

tgh buat apa tu? makan eeehh? tak pun korek idung ke?.....ish ish ok la. kita stop sekejap dari bercerita pasal business ya...

agak lama juga tak merapu dlm blog ni

ok la..sambil2 layan perut lapar di tghari Ramadan ni, mari cuci mata dgn 'rumah idaman' akak!

kenapa i kata rumah idaman ya? soalan yg baik!


kalau diikutkan nafsu serakah semua org mmg nakkan rumah macam ni kan??? sila angkat tangan! mansion besar..bole main hide n seek, kejar2, teng-teng, bak kata semua bole lah kalau rumah sebesar ni but pada i....nothing is impossible for those yg mmg berusaha keras to make ur dream happen! cuma kalau i ada rezeki lebih...i will not dream for big mansion mcm ni..tak larat nak mantain, hrus naik tangga byk2
harus ada lif jugak kalau da tua2 nanti sakit lutut, mana larat nk naik setinggi ni kan?



oleh itu! rumah idamanku hanyalah!!! ala-ala begini.......*ting!

bertaraf setinggan setingkat kerana mengenangkan hari tua tak larat nk turun naik tangga :D

maka close up rumah adalah spt dibawah
ya tanak cat ok! pakai simen aje da cukup. simplicity lah katakan!
utk effect sejuk mata memandang dan sejuk dalaman jugak! no need to use aircond n senang nk mantain tak rugi duit utk beli cat Nippon or Matex weatherbond eh..ada lagi ke brand ni?


pasu besar harus ada dpn rumah bak kata apek feng-shui! pokok haruslah pokok SLIM ala ala tokey Bios SLIM. hehehe. Amin...tingkap tanak banyak2, cukup dgn clear glass or tinted glass saja ;)


ha!!! bab ni best skit, tgk tu..ada apa dpn tu? batu2 kan ..smua rumah di rata simen, harus berdarah kalau jatuh tesepak tunggul. miniture island dikelilingi air haruslah ada..ni pun ikut kata apek feng-shui! hehe


itu diaaa!!! roof top kita simen rata jugak ..jadi bolehla letak recliner! payung..ala2 mcm tepi swimming pool tak pun letak kerusi coffee bean utk bersantai2 di petang dan malam hari utk teropong bulan! nice kan? ada tangga ke atas...bole juga dijadikan tempat sun-bathing ku bila mau kulit kulit bertukar bronzing gitew! ok..depan rumah kita letak la swimming pool! baru kewl skit kan ..peewwiitt!

okla overall, i memang puas hati dgn house scouting ni! ewahh! mcm la da ada modal nk buat rumah baru kan ;)

doa penutup angan-angan ni "Ya allah, permudahkanlah segala urusanku, murahkan rezekiku serta berkati la rezeki yg kau berikan padaku, jauhkan diriku dari dianiaya atau menganiaya org lain, jadikanlah daku dikalangan hambamu yg sentiasa bersyukur beriman dan beramal soleh. Amin


mudah2 Allah swt mendengar doa akak ni dan dikabulkannya..

hanya ni je rumah idaman yg ada di dalam kepala taip2 hari, tak tau esok lusa bertukar jadi rumah lain plak!


dan tak ketinggalan...kalau rumah da ala2 color grey ....hahaha

mesti lagi ceria kalau ada seketul ni parking kt depan utk buat pergi pasar ;)) larikk!!!

-the end-

pi sambung kerja!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget