There was an error in this gadget

Friday, August 20, 2010

Rambut Raya Saya ;))

Bila sebut saja tentang raya, raya aidilfitri aje n bukan aidiladha ya, i pasti ramai yg teruja! ada yg da siap colorkan rambut walaupun bulan puasa belum mula, ada yg buat rebonding, ada yg buat body-perm, ada yg high-light, ada yg hitamkan ada yang potong sendiri, ada yg buat treatment n mcm2 lagi la. kalau cite sure pjg berjela entry ni

Kalau ckp psl baju raya pulak, smua mesti tergedik2 cari tailor, cari beader, cari ready made dr harga ribu riban sampai lah below rm100 dari Aseana hingga la ke Tukang Jahit Sally. Baju anak dan suami haruslah disediakan malah color haruslah sedondon lagi bagi yg masih berfikiran conservative seperti i..auww!

Kuih raya pulak jgn tak henggat! semua main order click click di hujung jari *ya la dgn bantuan teknologi terkini* semua main klik klik kan, tak pun sms aje. dari tempahan sehinggalah bayaran. Cuma penghantaraan je kena buat manual, kalau bole di klik n telab cookies muncul dpn screen computer atau lappy, lagi bagus kan! kan! sape setuju? angkat tangan!!!

Berbalik pada cite rambut raya... saya tidak tau apa yg harus dibuat pada rambut saya yg macam langsuir ini

*sila abaikan muka bangun sahur tu*
style apa yg harus i buat pada 'mahkota' ini


hehehe

lamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

juga mencari

dan rasanyaaaa


yg ini paling sesuai kot utk raya nanti





dgn make-up ala2 natural tu


mesti i lah yg paling sexy :))





fesyen terkini dari majalah Non*


vogue kan! suka sgt ok!!!

cos rambut i tak perlu dipotong, malahan ketebalannya menyenangkan hairstylist i nanti, mereka cuma perlu spray n blow sampai kembang setaman





apa nama style ni

gebang-gerbang ke?

mmg stylo dibuat rambut raya kan? kan?






tgh GL*M pun buat sama for the cover

yesza! style ni akan jadi pilihan ku dipagi raya nanti ;)

hey yanie!!!

kamu da buang tebiat ke apa?

ada hati nk ber hair free ya?!?!?!

pi balik cermin muka tu...

sgt tak sesuai ok!

kamu sesuai bertudung saji aje mcm cik piah

biar sejuk hati suami, mak n abah ;))

PERIOD n closed story!


oklah! inilah akibatnya bila saya terlalu free sambil menahan perut yg berkeroncong tak hengattt..yala, saya bersahur tapi pagi ni je da 2 kali masuk toilet :( bole ke survive posa sampai petang ni....apakah saya larat???

6 comments:

IreneYaya said...

hehehe...no comment. Nnt komen panjang2 ada yg terasa nnt. Tapi pada pandangan saya, bertuah Kak Yanie dapat hubby yang pandai menjaga isteri. =)

Nadiah said...

Yanie...I love your original hair.
Sorry to say you look younger without tudung.

Am said...

boleh je... tp pakai tudung la...just utk hubby ok ape :D

Nizam said...

Hehe kalau buat rambut mcm tu untuk raya, pakai nampak kena tukar image, pakai tudung Siti Nurhaliza lah... ;)

Amelia Khalik said...

Hey beb..u buat i gelak jerrr. Boleh apa buat rambut mcm tuh untuk kepuasan diri. Duduk rumah berdua dgn encik suami rambut gerbang2..vogue apa. Hehehehe..:))

Anonymous said...

yups...buat rambut utk duk rumah aje okay la sbb bertudung itu lebih baik...takkan nak on and off pakai tudung...kejap pakai..kejap tak pakai...nampak tak elok la nanti...
anyway, that hair style look to mengerbang n kembang semangkuk la...for certain event maybe okay la kot...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget