There was an error in this gadget

Monday, July 5, 2010

m the lucky one ;)

m the lucky one cos 'u' r the most valuable item fr me!!!

eventhough kau da dikira outdated to compare wit d latest Blackberry Bold, aku tetap menyayangimu..d phone n of course the 2 person on screen.

what is so special abt these old BB?

ceritanya begini...
i went to diaper's changing room yest @ pavilion and straight to the loo *Ya FARA, after i bumped to u*. guess what happen? i left d bb behind in the toilet n excitedly tawaf Forever21 with hubby n dania..suddenly hubby's phone ringing...

hubby : y r u calling me?
me : no i didnt? *dgn muka tak bersalah* y shud i call u?
hubby : d call is from ur hp yang!
me : isk u tot i xde kerja ke (muka tak bersalah) i didnt la *dgn confidentnye*
hubby : then..who did?
hubby : u look at this (showing me his hp screen)..its ur number from your phone!
me : OMG! my phone! my phone *otak yg blurr ni baru trigger la* yg i left d phone in the toilet but..adoii how leh! muka cuak gile...darah kering kejap!

the phone stop after few ringing SH*T!!! mampuslah i kalau stranger tu amik

muka moi da panic gile

hubby called back the number

a lady picked up n said..i found a phone n i think ur wife left it @ the loo, pls get it from me n i shall wait her here, k

apa lagi...moi lupa trus pasal nk shopping skinny jeans @ Forever21 *habis aku baling smua n org aku langgar* trus lompat escalator juz to meet up the person yg baik hati itu.

i call my hp again from my hubby's phone, she answered and say...owh is this urs? is this ur phone? *sambil tunjuk hp atas tu dgn muka 2 manusia yg x bersalah on screen tu*

such a nice lady indeed...(a chinese lady ok! yup race doesn't matter, kalau kita mmg dr genetic yg baik, maka baiklah mental dan perilaku kita n i feel like hugging n kissing the ah moi cina masa tu jugak. nk snap pic but tak terkeluar dari mulut cos m excitedly excited to hv her back in my arm. u r my life saver babe! i couldn't imagine how am i gonna survive without you esp d contacts i have, pics, emails etc and esp the x-Rated pic in it. OMG!

i wish i hv pictured u here so i cud tell the whole world that you are the BEST stranger's i ever met!!!

thanks again :) thanks a zillion

owh the feeling of having you back in my arms!!! only god knows..it is so undescribeable :))

anyone pernah hilang or tercicir hp di mana-mana? dicuri atau sebagainya...apa perasaan uols?

care to share ur experience here?....

19 comments:

CiKaYu said...

yanie, sib baik u dapat balik babe..lega. kalau i dah nangis sampai ilang darah rasanye. so far x pernah ilang brg then stranger pulangkan. tapi i pernah jumpa gold earings, dlm changing room metrojaya, then i dpt jumpa the owner. 1 thing yg i rasa after pulangkan tu, kepuasan dpt berbuat baik, eventhough diff races kan. that auntie & her doter nampak lega bile i pulangkan, tak abis2 say thank u...err..panjang pula comment i..

Nadia Dzai said...

i pon sameeeeeeeeeeeeee, last week, i tertinggal kat fitting room topshop, manager dia dah simpan kan :) legaaaanye :)

waNny said...

i think i dah 2-3x simpan hp orang. hehehe .. skali lepak starbucks tgk hp orang atas meja.. i cari last received then die tulis love .. i call cakap this person tertinggal phone.. skali bukan orang malaysia .. hehehehehe :p

my fren lak pnah tinggal phone kt starbucks pavi. dh nak sampai subang baru die sedar .. terus patah balik n gi pavi balik .. yang berlari i ngan my fiancee..

hahahaha .. sib baik orang starbucks simpan :p if not . ilang jer mcm tu

jane_doe3328 said...

pernah tertinggal wrislet yang ade duit & hp in a changing room kat parkson. same as you, tak sedar and sambung shopping sesuka hati sampailah ade annoucement ask me to go to their customer service desk. hehe, lepas tu tros ilang mood shopping :(

Betty A. said...

same with me...tp my hubby yg buat but it's my Iphone. Dia ter drop of dr pocket jacket ms shopping....turn out a lady jmp n she pick up after my hubby call the phone. And best thing kne amik kat rumah the lady yg jauh giler n lalu hutan gelap...hahahah bole jd horror story juga sb alongway nk g umah dia, hutan tu x da lampu jln...

IreneYaya said...

Good thing still ada orang yg honest kan? hehehe...comel je gambar kat your BB phone. =)

Fara said...

omg! nasib baik tak hilang babe! lepas kita berpeluk sakan sebab excited bumped to each other, then you kena buat amazing race nak gi 'peluk' amoi tu pulak! hehehe. anyways, alhamdullilah u jumpa balik bb tu, kena buat sujud syukur ni babe :)

btw, dania is so so very cute ok. I rasa nak picit picit je dia.

~Eila @ Along~ said...

OMG! kalo i confirm nangisssssss kalo ilang BB sbb tu la simpan byk mende kan....
sis yanie.. sbb u baik hati so Allah balas ngan org yg baik gak....
lps ni jgn careless lagi k..

snowiffy said...

ayu : ya la...mmg puas sgt tau bila dpt balik barang kita yg hilang, kepuasan tu lebih dari segalanya. kalau bole rasa nk je kiss org yg kind hearted simpankan brg tu :)

snowiffy said...

nadzai : u da amik balik lom hp tu? bila amik u hug la manager tu nnti ;)

snowiffy said...

wanny : perasaan masa tu masa masuk amazing race jugak kan..terlari sana ni...kelakar pun ada bila diingat balik

snowiffy said...

jane : yup! masa u realize phone u hilang..perasan tu mmg da mm anti climax! mmg langsung xde mood nk buat apa...cuma tuhan je yg tahu tat feeling kan

snowiffy said...

irene : yup! suprisingly dlm zaman yg serba canggih ni masih ada org2 yg berhati mulia walau berlainan agam a dan bangsa kerana kita SATU MALAYSIA! ewaahhh..ya itu gambar buat hati tu..mayb amoy tu x sampai hati tgk muka screensaver i tu..hikhik

snowiffy said...

fara : y darling! tak pasal2 i kena buat amazing race cari amoi tu. syukur sgt....ya..u picit je lain kali..dia OK je..silap2 dia picit u balik cos tak tahan tgk gebu sgt..hehehe

snowiffy said...

eila : i pun mcm da nk nangis tau. betul ckp u ..buat baik berpada2 buat jahat jgn sekali....insyallah x carelss lagi

Hana' Yusuff said...

i tak pernah lagi ada pengalaman mcm ni.tp pernah kena pickpocket sblm masuk matrik dulu kat Jalan TAR. sengsara la juga 1thn tak de ic.bila dah dpt ic pula, mmg tu muka i dan no kad. tp nama dan alamat org lain.org cina.tension juga.kena tunggu lagi beberapa bulan.

my friend kena pickpocket kat paris.habis tak de cash dan cc.ada beberapa city lagi dia nak gi holiday.kesian dia tp nasib baik kwan dia support.sampai je msia buka email company ada amsterdam girl jumpa purse tu dan skrg tgh pos.nasib baik dah tak payah buat doc2 tu tp sengsara dlm holiday+nak happy?

nasib baik jumpa kan

I.Q.W.A said...

lucky u kak!!

snowiffy said...

hana : waduh, sgguh tragic pengalaman u hilang all those import docu ya. hilang benda lain xpe but jgn la hinag hp atau purse. mau nangis nk settlekn n retrieve benda2 penting :(

snowiffy said...

iqwa : alhamdulillah......syukur x terhingga :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget